Vastgoed

Belgische projectontwikkelaar lanceert eerste webshop voor vastgoed

Belgische projectontwikkelaar lanceert eerste webshop voor vastgoed
Revive stelt als eerste vastgoedontwikkelaar in ons land een woonproject volledig digitaal te koop. Van de eerste blik op de toekomstige wijk tot het digitaal overschrijven van de aankoopbelofte voor de woning: het is vanaf nu mogelijk om zonder tussenkomst van fysieke personen een huis of appartement te kopen. De Minerve-wijk in Edegem wordt het eerste nieuwbouwproject dat volledig digitaal te koop staat. En met succes: twaalf woningen werden reeds digitaal verkocht. “Voor alle duidelijkheid: daarom is het niet per se de bedoeling dat dit ook volledig zonder menselijk contact moét verlopen. Een woning aankopen blijft namelijk één van de belangrijkste aankopen in een mensenleven, dus ons Revive-team staat ten allen tijde klaar om de kandidaat-kopers online te begeleiden.”

Sinds de coronacrisis hebben almaar meer projectontwikkelaars en vastgoedspelers hun activiteiten gedigitaliseerd. Eerder was het al mogelijk om een virtuele rondleiding door een huis te krijgen en ook het digitaal ondertekenen van de compromis raakt stilaan ingeburgerd. Maar projectontwikkelaar Revive gaat nu nog een stap verder: het lanceert een eigen digitaal platform waar het verkoopproces van A tot Z volledig gedigitaliseerd is. Alles kan vanaf nu online: van de eerste blik op de wijk tot het digitaal overschrijven van de aankoopbelofte voor de woning. De Gentse projectontwikkelaar is hiermee de eerste vastgoedspeler in België die deze 100% digitale (en bovendien coronaproof) service aanbiedt.

Het eerste woonproject dat volledig digitaal wordt verkocht, is de Minerve-wijk in Edegem. Een voormalige fabriekssite van 6 hectare, waar tegen eind 2025 zo’n 330 nieuwe woningen komen. De eerste bouwfase en verkoop ervan is volop aan de gang en zopas lanceerde Revive de tweede fase van het project. De verschillende delen van de wijk krijgen namen als Corbijn, Ata Kando, … Telkens fotografen die verwijzen naar de vroegere invulling van de site, namelijk een Agfa-Gevaertfabriek.

“In een tijdperk waar de eerste informatievergaring voor aankopen almaar meer digitaal verloopt, kan ook onze sector niet achter blijven. Vanaf vandaag is het mogelijk om de woningen op de Minerve-site te kopen zonder dat er een fysiek contact of een fysieke verkoopsafspraak aan te pas komt. Op ons nieuw online platform kunnen kandidaat-kopers de woning in verschillende perspectieven bekijken, in alle rust en 24/7: ze kunnen zowel de volledige woonwijk als het interieur van hun toekomstige huis of appartement in detail zien. Via filmpjes geven we samen met onze architecten extra toelichting bij de indeling van de woning en de troeven ervan.”

Alexandre Huyghe, CEO Revive


Veilige online transactie

De projectontwikkelaar benadrukt dat er achter de online verkoopswebsite een volledig team klaar staat dat de kandidaat-kopers begeleidt. Een digitale verkoopsafspraak kan uiteraard ook nog altijd.

“De aankoop van een woning blijft een van de belangrijkste aankopen in een mensenleven. Dat beseffen we. Ons team helpt de kandidaat-kopers daarom tijdens het volledige verkoopproces. Ze zijn vlot bereikbaar via de chat en kunnen kandidaat-kopers ook opbellen via Zoom om hun vragen te beantwoorden. Ten slotte blijft een afspraak op ons kantoor of op de site zelf mogelijk, eenmaal de coronamaatregelen het opnieuw toestaan.”

Alexandre Huyghe, CEO Revive


Eenmaal de kandidaat-kopers een woning op het oog hebben, kunnen ze die voor 72 uur reserveren. Het compromis en de aankoopbelofte worden daarna digitaal ondertekend via Itsme en ook het voorschot betalen, kan met een veilige online transactie.

Twaalf woningen digitaal verkocht

Revive zet al even in op de digitalisering van haar activiteiten. Door als eerste speler in België woningen volledig digitaal te verkopen - en dat op één en hetzelfde platform - zet ze nu een serieuze tand bij. Op maandag 7 december vond de lancering van de digitale verkoop van de Minerve-wijk plaats. En met succes: tot nu hebben al twaalf mensen hun woning digitaal aangekocht.

“Dankzij dit initiatief hoeven kandidaat-kopers geen x aantal stappen meer te ondernemen om een woning te kopen: het kan bij ons allemaal op dezelfde website waardoor ze bovendien minder tijd verliezen. We verwachten dat zowel jong en oud vlot hun weg zullen vinden naar onze online platformen. Door de coronacrisis is de digitale transformatie in korte tijd versneld. We blijven hier als duurzame projectontwikkelaar dan ook sterk op inzetten.”

Alexandre Huyghe, CEO Revive


De projectontwikkelaar wil nu ook zijn andere toekomstige woonwijken volledig digitaal te koop zetten. Zo zal de Komet-site in Mechelen binnenkort een gelijkaardig platform krijgen.