Bedrijfsnieuws

Belgische badkamergigant zet voet aan wal in Duitsland

Belgische badkamergigant zet voet aan wal in Duitsland
De opmars van de specialist in badkamerartikelen is niet te stoppen: na eerder al 28 winkels in België en 17 in Nederland geopend te hebben, kijkt X²O Badkamers nu naar het land aan de Rijn om de Duitser bij te staan in al diens ambitieuze badkamerplannen.

Uitvalsbasis voor deze nieuwe glorietocht wordt Mülheim an der Ruhr, waar op 10 september de deuren van de eerste Duitse showroom openzwaaien. Klanten kunnen daarnaast, zoals steeds, ook terecht op de online shop. X²O lijkt met deze sublieme mix van fysieke shopgelegenheid, online aanwezigheid en een assortiment sterke merken de ultieme cocktail gevonden te hebben voor een feestje zonder einde.

X2O zet voet aan wal in Duitsland
Balmani Forma in Natuureik met Dark Emperador wastafel en waskommen (Prijs vanaf €3368)


Het ‘Buy it yourself’-centrum van Duitsland

De keuze voor een eerste filiaal in Noordrijn-Westfalen is voor X²O een weldoordachte strategische stap. Het gebied staat bekend als regio met de hoogste koopkracht van Duitsland en bovendien heeft de showroom in Mülheim an der Ruhr een perfecte ligging. Twee key ingredients om de noden van de Duitse (ver)bouwer te cateren. Net als zijn Belgische en Nederlandse collega houdt ook die van een project. Met het in Duitsland unieke ‘buy it yourself’-concept waarbij de eindklant de commissie houdt, wrijft de Duitser zich in de werklustige handjes.

Om haar intrede in de stad aan te kondigen, plant X²O een opmerkelijke guerrilla-actie waarbij verschillende badkuipen in de stad opgesteld zullen worden met daarin de kenmerkende gele badeendjes van het merk. Met de slogan “Mehr Bad als du denkst” schept de badkamerspecialist duidelijkheid over wat de Duitse klant mag verwachten.

Officiële opening van de 46e showroom van X²O op zaterdag 10 september in Mülheim an der Ruhr, Heifeskamp 6.

Ook interessant