Dossier Batibouw

Tijdens Batibouw kosten producten evenveel als in januari 2021

  BE   23 mei 2022 Bron: King George
Tijdens Batibouw kosten producten evenveel als in januari 2021
Corona, de oorlog in Oekraďne en een sterke inflatie hebben de prijzen van bouwmaterialen de hoogte ingeduwd, staat er overal te lezen. Nu de bouwhoogmis Batibouw begonnen is wil X˛O Badkamers toch enige nuance brengen rond het prijzenopbod. “Met onze Batibouwactie kan je onze producten zelfs kopen aan de verkoopprijzen van begin 2021”, klinkt het.

Is alles duurder geworden? Dan is het antwoord volmondig ja. Alleen zijn bij X˛O Badkamers de prijzen sinds augustus 2021 ‘maar’ 4,5% de hoogte in gegaan terwijl de inflatie 7,8% bedraagt. Bovendien staat vandaag overal te lezen dat de gemiddelde prijsstijging van bouwmaterialen 25% is. “We begrijpen dat mensen die bouwen en verbouwen in paniek zijn, maar het wordt toch tijd dat er enige nuance wordt gebracht in het verhaal van de prijsstijgingen”, vertelt X˛O Badkamers' CEO Peter Demets. “We gaan niet ontkennen dat alles duurder is geworden, maar onze prijzen zijn niet zo fel gestegen dan wat dagelijks in de kranten staat. Meer nog, met onze Batibouwactie kan je onze producten zelfs kopen aan de verkoopprijzen van begin 2021.”

Meerwaardecreatie

Het blijft met andere woorden nog steeds interessant om te bouwen en te verbouwen. “Wij zorgen zoals altijd voor competitieve prijzen voor kwalitatieve producten”, gaat Demets verder. “Dat wil zeggen dat het vandaag – en nu zeker rond Batibouw – meer dan ooit hét moment is om goederen in te slaan. We geloven niet dat de prijzen terug zullen zakken, waarschijnlijk zullen deze tijdens de tweede jaarhelft zelfs nog enkele procenten stijgen. Dat is nu eenmaal eigen aan ons economisch systeem. Bouwen of verbouwen zorgt nog steeds voor een waardevermeerdering van vastgoed en dat zal een baken van onze economie blijven”, besluit de CEO.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo