Beveiliging

Belastingvermindering voor beveiliging van de woning

De regering werkt aan een maatregel die een belastingaftrek biedt voor particulieren die investeren om hun woning te beveiligen. Uitgaven voor anti-inbraakalarmen die door een erkend installateur worden geplaatst, maar ook deze voor telebewakingsdiensten gekoppeld aan een beveiligingsinstallatie, komen onder andere in aanmerking voor een belastingaftrek die zou kunnen oplopen tot jaarlijks 170 euro. Dat is niet alleen goed nieuws voor de mensen die werk maken van hun veiligheid, maar ook voor de beveiligingssector in zijn geheel. Group 4 Securicor, marktleider in België op het vlak van privé-beveiliging voor personen en goederen, reageert dan ook tevreden op deze maatregel. Om dit lovenswaardige initiatief mee te ondersteunen en particulieren aan te moedigen om hun veiligheid ook zelf in handen te nemen, biedt Group 4 Securicor een bijkomend financieel voordeel voor wie in zijn veiligheid investeert. Group 4 Securicor geeft namelijk ter gelegenheid van Batibouw ook een korting ter waarde van 6 maanden abonnementsgeld op een jaarlijks abonnement voor telebewaking, en dit voor het eerste jaar. Deze korting is geldig voor particulieren die intekenen op een standaardabonnement voor telebewaking.

Marktleider verwelkomt belastingaftrek
Stéphane Bocqué, woordvoerder van Group 4 Securicor, verwelkomt deze beslissing van de regering: "Dankzij deze maatregel verlaagt de drempel voor particulieren die willen investeren in een alarm of in inbraakbeveiliging. Het maakt beveiliging nog meer toegankelijk, want deze maatregel geldt niet alleen voor alarmen, maar ook voor aanverwante producten en diensten. Op dit ogenblik stellen we bijvoorbeeld al een groeiende vraag naar camerabewaking en ook telebewaking vast, en deze maatregel zal die tendens nog versterken Elke privé-investering op het vlak van beveiliging brengt ook op voor (de publieke veiligheid."

Telebewaking: verhoogde veiligheid gecombineerd met een jaarlijkse belastingaftrek
De meerderheid van de particulieren die kiezen voor een alarmsysteem van Group 4 Securicor, opteren ook voor telebewaking. Deze dienst werkt eenvoudig en is zeer doeltreffend om een woning de klok rond te bewaken, ook als er niemand thuis is. Wanneer het alarmsysteem iets verdachts waarneemt, stuurt het meteen een signaal naar de telebewakingscentrale via de telefoon of via internet. Dat laatste is trouwens een nieuwigheid die Group 4 Securicor voorstelt op Batibouw. De operatoren in de centrale ontvangen meteen alle informatie over de woning waar het alarm vandaan komt, het type alarm en de te volgen procedures, die per geval kunnen verschillen. Het gaat bijvoorbeeld om het telefonisch verwittigen van de eigenaar, zijn vertrouwenspersonen, of eventueel de hulpdiensten. Deze professionele en constante opvolging biedt meer kansen om de opgelopen schade te beperken en garandeert bovendien een permanente beveiliging van de woning.

Group 4 Securicor zet regeringsmaatregel kracht bij tijdens Batibouw
Dankzij de nieuwe fiscale maatregel krijgen particulieren nog makkelijker toegang tot deze veiligheidsoplossing, want de geboden belastingaftrek dekt bijvoorbeeld het eerste jaar een deel van de kosten van de installatie van een beveiligingssysteem. Daarna compenseert dit bedrag een gedeelte van de jaarlijkse factuur voor de dienst telebewaking, en dit jaar na jaar. Om deze overheidsmaatregel kracht bij te zetten, gaat Group 4 Securicor nog een stapje verder. Ter gelegenheid van Batibouw biedt Group 4 Securicor namelijk een extra korting aan ter waarde van 6 maanden abonnementsgeld voor de dienst telebewaking voor particulieren die intekenen op een standaardabonnement voor telebewaking (home monitoring). Het eerste half jaar telebewaking is dus gratis. Dit tijdelijke aanbod wordt voorgesteld op Batibouw en blijft geldig tot eind maart 2007.