Algemeen

Bedrijven willen meer 50-plussers aanwerven

Europese bedrijven willen in 2008 meer vijftigplussers aanwerven dan in 2007. Uit een enquête bij 2.506 bedrijven in Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië en Spanje uitgevoerd door Adecco Institute blijkt dat steeds meer bedrijven rekening willen houden met de vergrijzing van de westerse bevolking.

Europese ondernemingen zijn zich steeds beter bewust van de vergrijzing van onze arbeidsmarkt. Zo bereikt het aantal firma's dat de leeftijdsstructuur van het personeel analyseert in 2007 al 40 procent tegen 33 procent het jaar voordien.

Toch behalen onze bedrijven volgens Adecco, een dienstencentrum en denktank voor uitzendarbeid, gemiddeld 182 punten op een schaal van 100 tot 400 wat voorbereiding en bereidheid betreft om de vergrijzing aan te pakken.

"Geen enkele van de vijf grote Europese economieën die in de studie werden belicht, hebben een voldoende hoge Demographic Fitness Index", luidt het. Toch erkennen 54 procent van de ondernemingen dat de demografische evolutie een grote uitdaging is, na globalisering (55 procent) en technologische vooruitgang (58 procent).

In minder dan tien jaar tijd zullen veertigplussers in Europa in de meerderheid zijn. In Duitsland en Italië zal zelfs 60 procent van de bevolking ouder zijn dan 40 jaar.
Build for Life