Bedrijfsnieuws

Baugur overtreft Leasinvest in bod op Immo Croissance

Na de Belgische bevaks Cofinimmo en gisteren nog Leasinvest, brengt nu ook de Ijslandse vastgoedgroep Baugur een bod uit op het Luxemburgse vastgoedfonds Immo Croissance. De Ijslanders bieden 329,15 euro per distributieaandeel en 926,16 euro per kapitalisatieaandeel Immo Croissance. Het bod ligt fors hoger dan dat van de Belgen en heeft een totale waarde van 145 miljoen euro.

Het bod van Baugur Group bevat een premie van 16,7 procent voor de distributieaandelen en 19,35 procent voor de kapitalisatieaandelen tegenover de slotkoers van Immo Croissance van gisteravond. Het bod van de Ijslanders ligt 11 procent hoger dan het bod dat de Belgische vastgoedbevak Leasinvest gisteravond lanceerde. Cofinimmo, dat zijn bod al eens verhoogde, biedt liefst 22 procent minder voor de aandelen Immo Croissance. Indien Baugur alle aandelen in handen krijgt, beloopt de investering 145 miljoen euro.

De Ijslanders beroepen zich op de sterkste van de Luxemburgse vastgoedmarkt om het bod te verantwoorden. Ze zeggen te hopen op een verdere samenwerking met het management van het Luxemburgse vastgoedfonds.

De overname vindt plaats wanneer Baugur minstens 51 procent van de aandelen van Immo Croissance in portefeuille heeft. Het bod gaat waarschijnlijk eind juli van start.

Baugur is een internationale investeringsmaatschappij met belangen in de voedings-, gezondheids-, kleding-, media- en vastgoedsector in Ijsland, het VK en Scandinavië. Wat vastgoed betreft, heeft Baugur de Ijslandse bedrijven Stodir en Thyrping en de Deense vastgoedmaatschappijen Keops en Nordicom in portefeuille. Nu doet de groep pogingen om voet aan de grond te krijgen op het Europese vasteland. Zo investeerde het recent nog in vastgoed in Duitsland en het VK.
Build for Life