Isolatie

Batibouw nieuws: KoraFleece® Maxi,

Koramic breidt haar succesvolle KoraFleece® gamma onderdakfolies uit met een nieuwe variante: KoraFleece® Maxi. Deze nieuwe gevelfolie biedt een duurzame bescherming van de isolatie voor gevels met open voegen en is ook perfect geschikt als onderdakfolie bij gebruik van recuperatiepannen.

Vorig jaar introduceerde Koramic op Batibouw twee innovatieve onderdakfolies die technisch perfect afgestemd zijn op het volledige assortiment Koramic kleidakpannen. KoraFleece® en KoraFleece® Plus beschermen de dakisolatie en –constructie tegen vocht, wind en koude. Van buitenaf vormen de folies een weerbestendig scherm, terwijl damp zonder problemen zijn weg naar buiten vindt. De folies zijn geschikt voor elk dak en laten zich, dankzij de geïntegreerde kleefstroken, heel vlot plaatsen. Deze kleefstroken garanderen bovendien een perfect winddichte afwerking.

De jongste telg: KoraFleece® Maxi

Koramic blijft evenwel investeren in de verbetering en innovatie van haar KoraFleece® producten en brengt één jaar later een nieuw type KoraFleece® folie op de markt: Korafleece® Maxi.

KoraFleece® Maxi biedt een betrouwbare bescherming bij gevelconstructies met open voeg. Gevelconstructies met heel brede voegen bieden nieuwe architecturale mogelijkheden, maar het probleem hierbij is dat de achterliggende isolatie hoger belast wordt door stof en regen. KoraFleece® Maxi, een 2-lagig PU-gecoat polyestervlies met dubbele geïntegreerde kleefstrook, biedt hiervoor de ideale oplossing. De zwarte folie kan gebruikt worden als regenscherm bij alle verluchte gevelconstructies met open voegen tot maximaal 50 mm en een aandeel van maximaal 40% van de totale geveloppervlakte. Zelfs slagregen of poedersneeuw worden hiermee buiten het isolatieniveau gehouden.

Tevens is de folie omwille van zijn hoge UV-stabiliteit uiterst geschikt als onderdakfolie bij het gebruik van recuperatiepannen die doorgaans veel zonlicht doorlaten ter hoogte van de overlappingen.

De folie wordt standaard geleverd met een dubbele geïntegreerde kleefstrook voor een perfect winddichte afwerking.