Verbouwen

Batibouw 2024 afgesloten met bijna 175.000 bezoekers

Batibouw 2024 afgesloten met bijna 175.000 bezoekers
Na een verwoestende Covid-19 crisis en een aantal mindere edities, werd de 65ste editie van Batibouw een groot succes. Bijna 175.000 bezoekers kwamen naar Brussels Expo om de producten en diensten van meer dan 300 exposanten te ontdekken.

De Covid-19 crisis, de oorlog in Oekraïne, de energiecrisis, de stijgende materiaalkosten, de stijgende hypotheekrente... De bouwsector heeft een paar moeilijke jaren achter de rug. Dit had ook een rechtstreekse impact op Batibouw.

De edities die na Covid-19 volgden, zagen het aantal exposanten en bezoekers dalen. Dit suggereerde dat de Belgen minder interesse zouden hebben. Hoewel de bouwsector onder druk blijft staan, met een groei die volgens de prognoses van Embuild beperkt blijft tot 0,2% in 2024, eindigde Batibouw zeer bemoedigend, wat getuigt van de hernieuwde interesse in beurzen.

Joan Condijts, CEO van FISA, het bedrijf dat Batibouw organiseert: "Deze 65e editie van Batibouw is succesvol en bewijst dat direct contact met specialisten, professionals een prioriteit blijft als het gaat om bouw- en renovatiebeslissingen. Bezoekers kunnen vragen stellen, producten zien en ook aanraken. Alles op één locatie. Batibouw is ook de plaats waar bezoekers kunnen profiteren van de uitzonderlijke Batibouw deals. We zijn nu al bezig met het verbeteren en uitbreiden van ons aanbod in 2025 om onze bezoekers nog meer informatie, producten, diensten en innovaties aan te bieden, evenals meer beleving".De editie van 2024 stond zeven dagen lang in het teken van betaalbaar wonen en duurzaam bouwen en verbouwen. Ondanks de moeilijke economische omstandigheden voor de bouwsector, slaagde Batibouw erin om zo'n 300 exposanten samen te brengen. Zij boden de bezoekers een breed scala aan producten, innovatieve bouwmaterialen, hernieuwbare energieën, domotica en duurzame bouw- en inrichtingsoplossingen aan.

Bezoekers konden ook dit jaar weer deelnemen aan de Batibouw Academy, waar een divers programma aan conferenties en workshops werden georganiseerd, over o.a. over bouwen en renoveren met een beperkt budget, alternatieve woonvormen zoals "Tiny Houses" en hoe de tuin van de toekomst eruit zou kunnen zien.

Zie meer nieuws over Batibouw in ons Batibouw dossier.

Ook interessant