Verbouwen

Batibouw 2021 vindt plaats in februari

Batibouw 2021 vindt plaats in februari
Ondanks het moeilijke economische klimaat in de evenementensector bevestigt Fisa, organisator van Batibouw, dat de beurs de deuren opent op 27 februari 2021. Dit met inachtname van de veiligheidsmaatregelen opgelegd door het ministerieel besluit van 24 juli, en met een zeer strikt sanitair protocol.

UPDATE

Batibouw ontsnapt niet aan de beperkingen die het resultaat zijn van de tweede golf van de gezondheidscrisis. De beurs zal daarom voor de eerste keer op een digitale manier plaatsvinden, en dit van eind februari tot eind maart 2021.
Lees er alles over in dit artikel.

Een editie met bijzonder strenge sanitaire maatregelen

De organisatie van Batibouw zal beantwoorden aan alle wettelijke verplichtingen. Denk bijvoorbeeld aan het verplicht dragen van een masker en de beperking van het aantal aanwezige personen in elk Paleis (maximum 1 persoon per 10 m2 vloeroppervlakte). Fisa voorziet echter ook eigen extra veiligheidsmaatregelen, zoals een voorafgaandelijke online registratie voor alle bezoekers of nog de reservering van tickets per tijdslot.

Fisa wil aan alle bezoekers van de beurs en de mensen die er werken een optimale sanitaire veiligheid garanderen. Daarom worden ook strenge controles voorzien tijdens de volledige duur van de beurs, die ervoor zorgen dat de regels goed worden nageleefd.

Fisa, een solide bedrijf met zicht op de toekomst

Fisa is gespecialiseerd in de organisatie van beurzen, zowel voor professionelen als voor het grote publiek. Op dit laatste domein is ze de leider in België. Fisa beschikt over een stevige financiële basis, dankzij aandeelhouder Groupe Deficom. De middelen zijn dus beschikbaar om een grote nadruk te leggen op het veiligheidsaspect, en zo ook de continuïteit van een belangrijke beurs voor de woon- en bouwsector als Batibouw te garanderen.

Philippe Lhomme, voorzitter van de Groupe Deficom, toont zich vastberaden en heel geruststellend: « De exposanten, die al sinds meer dan zestig jaar hun vertrouwen aan Batibouw geven, hoeven zich geen zorgen te maken over de houdbaarheid van de beurs. We doen de nodige investeringen om Batibouw dit moeilijke moment te laten doorkomen. De sanitaire veiligheid gaat voor alles, dat is ons eerste objectief. We hanteren het « zéro tolérance » principe tegenover elk gedrag dat zou indruisen tegen de regels van het sanitaire protocol. We investeren eveneens in de communicatie, om bezoekers te overtuigen naar de beurs te komen. Het wordt zeker een wat ongewone editie, maar noch de exposanten noch de bezoekers die ons volgen zullen er spijt van krijgen! ».

Een onmisbare beurs

Vele exposanten verwezenlijken naar aanleiding van de Batibouw-beurs tussen 30 en 40% van hun jaarlijkse omzet. Voor hen is het dan ook essentieel om aanwezig te zijn op de beurs en er hun producten of diensten aan het grote publiek voor te stellen. Niet alleen wordt er zo een eerste contact gelegd met toekomstige klanten, maar zo wordt ook de rendabiliteit van hun bedrijf verzekerd.

De bezoekers van hun kant, krijgen een unieke kans om met slechts één verplaatsing een zeer groot gamma aan bouw-, renovatie-, en inrichtingsoplossingen te ontdekken. Zo wordt de plaats waar zij wonen, en meer dan ooit hun tijd doorbrengen, nog meer een echte thuis.

Nieuwe editie, nieuwe projecten

Tijdens de laatste editie kende de inspiratiezone een groot succes. Bezoekers maakten er kennis met verschillende woningtypes en interieurstijlen. Dit concept blijft behouden, zij het enigszins gewijzigd. Bezoekers zullen terechtkunnen in verschillende inspiratiezones, verdeeld over de verschillende paleizen van Brussels Expo. Elke zone is gelinkt aan de sectoren die in het Paleis aanwezig zijn. Naast de inspiratiezones biedt Batibouw, in samenwerking met Living Tomorrow, haar bezoekers een blik op de stad en het huis van morgen.Een continu geüpdate informatieplatform

Het digitale aspect neemt ook tijdens de editie 2021 een belangrijke plaats in. De Batibouw-website wordt een informatieplatform waar bouwers en verbouwers het hele jaar door informatie kunnen inwinnen. Batibouw is niet langer enkel de fysieke beurs, maar wordt ook een digitale tool waar men ook voor en na de beurs voor bouwadvies terecht kan. Op termijn wordt het, ter aanvulling van de « fysieke» beurs een echte « virtuele beurs ».

Terugkeer van twee professionele dagen

Fisa komt tegemoet aan het verzoek van de professionals uit de bouwsector en exposanten om exclusief contacten uit te wisselen en de nieuwigheden te ontdekken in een professioneel kader op twee professionele dagen.De beurzen INSTALLPRO en PROBUILD vinden ook deze editie plaats, elk gedurende twee dagen in een grote ruimte en exclusief voor professionals.

Het is dan ook met veel ambitie en vertrouwen dat Fisa de bezoekers zal verwelkomen van 27 februari tot en met 7 maart in Brussels Expo voor een nieuwe editie van Batibouw.