Verbouwen

Batibouw 2020: Projecten voor een interactiever bezoek

Batibouw 2020: Projecten voor een interactiever bezoek
Batibouw biedt de professionele en particuliere bezoekers bezoekers extra bezoekersbeleving door interactieve zones te lanceren tijdens Batibouw 2020. “Op foto is een goed begin, maar in het echt is nog beter”. Onder dit motto stelt Batibouw in Paleis 4 een “inspiratiezone” op, waar vier woningen worden ingericht: een studio, een appartement met één slaapkamer, een appartement met twee slaapkamers en een eengezinswoning. Met de hulp van een binnenhuisarchitect stellen de exposanten hun producten tentoon, zodat de bezoekers ze beter kunnen bekijken en ze zich voorstellen in hun eigen woning.

“Anders leven” is zonder twijfel een actuele trend. Daarom heeft Batibouw ook een zone met de naam “Alternatief Wonen” in Paleis 4, waar bezoekers alternatieve manieren van wonen kunnen ontdekken: van boomhut over container tot drijvend huis. En wie weet vormt één van deze manieren van wonen in de toekomst wel dé oplossing voor de wereldwijde bevolkingsdichtheidsproblematiek.

Centraal in Paleis 12 wordt een conferentiezone ingericht waar verschillende sprekers en de bezoekers elkaar kunnen ontmoeten. De thema’s die op dit “Experience Plaza” besproken worden zijn warmtepompen, verwarmingsoplossingen en energieverbruik. Aan de overkant van deze zone kunnen bezoekers even ontspannen in een café, waar ze ook boeken kunnen raadplegen over verschillende woongerelateerde thema’s.

Een uitgesproken trend dit jaar is “Do It Yourself”. Daarom wordt in Paleis 3 een Do It Yourself-zone opgesteld in samenwerking met Brico en de aanwezige exposanten. Zij kunnen hier workshops of demonstraties geven, of wedstrijdjes organiseren voor doe-het-zelvers!

Eveneens in Paleis 3 komt voor de eerste keer een zone rond “Verhuizen”. Hier vinden bezoekers oplossingen en diensten voor hun verhuis of voor situaties waarin ze gedurende een bepaalde periode opslagruimte nodig hebben.

Het milieu en een voortdurende zoektocht naar innovatie zijn topthema's voor de bezoekers. Daarom heeft FISA in samenwerking met SANOMA voor de beursbezoekers een “eco parcours” en een “innovatieparcours” uitgewerkt dat ze doorheen de hele beurs kunnen volgen. Dankzij dit parcours krijgen exposanten extra zichtbaarheid voor hun nieuwigheden.

De voorkant van Paleis 5 wordt omgetoverd tot een zone waar bezoekers startups kunnen leren kennen, een eerste advies kunnen vragen over de start van hun project of 3D-printing en de impact daarvan op de wereld van morgen te ontdekken.

Ook de Jobwall wordt dit jaar vernieuwd, met twee stands voor ontmoetingen met bezoekers die een nieuwe job zoeken in de bouw- of renovatiesector.

« StepStone is fier haar samenwerking met Batibouw te vernieuwen. Het blijft het niet te missen event voor de sector in België. Bij StepStone willen wij ondernemingen koppelen aan de beste werknemers voor hun organisatie. Wij kijken er alvast naar uit bezoekers en professionals te verenigen rond onze Jobwall », stelt Valérie Vaillant, Country Manager bij StepStone.

Ook interessant