Dossier Batibouw

Batibouw 2016: Televisie- en internetaansluiting in één contactdoos

24 februari 2016 Bron: Niko
De tijd dat het radiotoestel in het midden van de huiskamer stond, ligt ver achter ons. Niet dat we vandaag minder naar de radio luisteren. Integendeel. Via de digitale televisie, onze laptop of een klein toestel in de keuken of badkamer speelt de uitgebouwde muziekdoos vaker dan ooit. Daardoor is een aparte radioaansluiting in de muur vaak overbodig. Niko stelt dan ook als alternatief een RJ45-coaxaansluiting voor. Die bevat zowel een coaxaansluiting voor tv als een RJ45-aansluiting voor internet. Een complete media-aansluiting in één contactdoos. U kunt deze nieuwe contactdoos voor het eerst ontdekken bij Niko tijdens Batibouw 2016.

Geen overbodige contactdozen

Televisie- en internetaansluiting in één contactdoosWie kiest voor digitale televisie, heeft vandaag minstens drie contactpunten nodig achter het toestel: een tv/fm-contactdoos, een RJ-45-contactdoos en nog enkele stopcontacten. Vandaag kun je de tv-fm-contactdoos vervangen door de nieuwe RJ45-coaxaansluiting van Niko. Er komt dan ruimte vrij voor een extra stopcontact.

Minder installatietijd

Niet alleen wint de consument dankzij de nieuwe aansluiting een contactdoos, het scheelt ook installatietijd. De installateur hoeft maar één wandcontactdoos te plaatsen in plaats van twee. In combinatie met een voorbedrade flexibele buis gaat de bekabeling bovendien nog eenvoudiger en sneller.

Snelle datatransmissie

Om de gebruiker de scherpste en snelste beelden te kunnen verzekeren, koos Niko voor een door Telenet Interkabel goedgekeurde coax met een RJ45-data-aansluiting van UTP-categorie 5E. Goed voor snelheden tot 1 000 Mbit/s.

Details

Referentiecode sokkel: 170-65158.
Referentiecode centraalplaat: xxx-65702.

U Vindt Niko tijdens Batibouw 2016 in Paleis 9, stand 205


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo