Dossier Batibouw

Batibouw 2015: Slim infiltratiesysteem ontlast de rioleringen

  BE   20 januari 2015 Bron: Wavin
Een compleet, goedkoop en snel te installeren infiltratiepakket voor regenwater. De nieuwe oplossing van Wavin België biedt een slim en duurzaam antwoord op de verordening hemelwater die de Vlaamse regering sinds januari 2014 aan alle bouwers oplegt. Op Batibouw 2015 stelt Wavin zijn systeem voor.

Compleet en duurzaam infiltratiesysteem

Met de infiltratiepakketten van Wavin infiltreert u het regenwater zorgeloos in de grond én belast u uw portemonnee maar minimaal. Met een minimum aan graafwerk plaatst u het eenvoudige systeem in uw tuin of onder uw oprit. De meegeleverde zeef- en vangput garandeert een levenslange goede werking. Hoe groter de verharde oppervlakte van het huis, terras en oprit, hoe groter het vereiste infiltratievolume. Daarom koppelt u de infiltratiebekkens van Wavin heel gemakkelijk op elkaar aan. Plaatsing is snel en eenvoudig, ook voor particulieren.

Verplichte buffering of infiltratie van hemelwater

Met het nieuwe systeem heeft Wavin een goedkoop en eenvoudig antwoord op de Vlaamse verordening hemelwater. Die kwam er omdat onze riolen bij zware regenbuien het regenwater niet allemaal meer kunnen slikken. Bovendien verhinderen wegen, parkings, opritten en terrassen hoe langer hoe meer dat het regenwater de grond indringt, met een (te) laag grondwaterpeil als gevolg.

Met de verordening wil de Vlaamse regering ons zo veel mogelijk regenwater doen hergebruiken. Zo dienen sinds januari 2014 nieuwe en grondig verbouwde woningen met een oppervlakte van meer dan 100 m² een regenwaterput van minimaal 5000 liter te hebben. Om zo weinig mogelijk hemelwater naar de riolering te doen stromen, moeten we het teveel aan regenwater bufferen of in de grond laten infiltreren. Concreet: de meeste woningen hebben een verplichte infiltratievoorziening nodig.

Totaalassortiment oplossingen voor waterbehandeling

Bij Wavin vindt de installateur alle oplossingen voor de behandeling van water onder één dak. Voor de aan- en afvoer van water biedt Wavin systemen die hem absolute zekerheid bieden en bovendien snel en efficiënt te installeren zijn. In de aanvoersystemen voor drink- en sanitair water heeft hij de keuze tussen kunststof of messing perskoppelingen en kunststof steekfittingen, in combinatie met de flexibele en betrouwbare Alupex-leidingen. Voor de afvoer zijn er diverse oplossingen: PVC, PE en PP óf Wavin AS, het geluidsarme afvoersysteem. Om regenwater af te voeren, heeft Wavin het traditionele PVC afvoersysteem én zijn QuickStream-oplossing met onderdruk in huis. Wavin levert ook complete rioleringssystemen en buffer- en infiltratiebekkens voor regenwater.

Wavin op Batibouw

Van 26 februari tot 8 maart 2015 vindt u Wavin op BATIBOUW. Op stand 212 in Hal 12 maakt u kennis met het innovatieve infiltratiepakket. Ook met onze oplossingen voor de behandeling van regenwater, binnenhuisafvoer en de aanvoer van heet en koud leidingwater.


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo