Verwarming & Sanitair

Batibouw 2015: Natuurlijk verwarmen tegen een lagere kost

Remeha introduceert tijdens Batibouw 2015 de gloednieuwe Remeha Neptuna, een split-unit warmtepomp die optimaal gebruik maakt van lucht als hernieuwbare energiebron. Ideaal om op een voordelige en natuurlijke manier jouw woning te verwarming of warm water te produceren. De warmtepomp onderscheidt zich onder meer door haar geruisloze werking: slechts 36 dBA, wat veel minder is dan de gebruikelijke huishoudtoestellen zoals een televisietoestel, vaatwasmachine of een stofzuiger. De warmtepomp staat eveneens garant voor hoge prestaties. De Remeha Neptuna warmtepompen zijn verkrijgbaar met een vermogen van 4 kW tot 27 kW. Ze zijn bedrijfszeker tot een temperatuur van maar liefst -20 °C met een COP tot 4,2 (bij A7/W35) en hebben tevens de capaciteit om warmwaterboilers met grote inhoud op te warmen.

Krachtpatser binnen en buiten

De warmtepomp bestaat uit een binnen- en buitenunit. De buitenunit, zowel monofasig als driefasig verkrijgbaar, heeft een modulerende compressor met power receiver. Dankzij deze modulerende compressor met inverterfunctie kan je de warmtepompen moduleren, tot 30 procent van hun maximale vermogen. Het gevolg is dat je zo tot 30 procent extra kunt besparen op jouw energiekosten ten opzichte van een traditionele warmtepomp. De power receiver zorgt tegelijkertijd voor een behoud van vermogen en temperatuur, zelfs bij lagere buitentemperaturen. Vertrekwatertemperaturen tot 60°C zijn hierdoor mogelijk.

Energieprijzen ingeven, comfort beleven

De binnenunit van de Remeha Neptuna is verkrijgbaar in twee versies: ofwel met geïntegreerde elektrische ondersteuning, of met hydraulische hulpverwarming via een verwarmingsketel. Het model met hydraulische hulpverwarming kan werken als een hybride systeem waardoor de warmtepomp eenvoudig te combineren is met een bestaande verwarmingsketel, zowel op gas als stookolie. In combinatie met de waterpomp gaat jouw klassieke verwarmingsketel dan nog minder verbruiken. Een interessante optie is dat je, indien gewenst, de energieprijzen kan ingeven in de regeling. Deze zal dan steeds de meest voordelige warmtebron aansturen voor de verwarming. De warmtepomp kan zich dus perfect aanpassen aan het benodigde vermogen om jouw woning te verwarmen.

Remeha Neptuna tijdens Batibouw 2015

Installatiegemak

Standaard wordt de Remeha Neptuna geleverd met een iSense Pro-regeling die weersafhankelijk is en die tot drie verwarmingskringen kan aansturen.

U vindt Remeha tijdens Batibouw 2015 in Paleis 12 - stand 519

Ook interessant