Dossier Batibouw

Batibouw 2014 sluit deuren na succesvolle editie

  BE   3 maart 2014 Bron: Batibouw
Batibouw 2014 sluit deuren na succesvolle editie
Op zondagavond 2 maart sloot de 55ste editie van Batibouw de deuren. De bijna 1.000 exposanten toonden zich unaniem tevreden en gewaagden van een kwaliteitsvolle beurs. Het objectief van 300.000 bezoekers werd op een haar na gehaald, met een stijging (+2,5%) van het aantal professionele bezoekers en een lichte daling (-3%) van het aantal particuliere bezoekers. “Wij zijn er van overtuigd dat deze editie een positief effect zal hebben op de hele sector”, stelt algemeen directeur van de beurs Geert Maes.

Batibouw ging op 20 februari van start met twee professionele dagen, die onder meer werden opgeluisterd door het BouwForum van de Confederatie Bouw, waarop bijna alle partijvoorzitters van het land debatteerden over de noodzakelijke ondersteunende maatregelen voor de sector.

De professionele dagen werden nog drukker bezocht dan gewoonlijk. Als men daarbij ook rekening houdt met het aantal professionele bezoekers dat de beurs bezocht buiten de exclusief aan hen voorbehouden dagen, dan komt men uit op een stijging van 2,5 % ten opzichte van vorig jaar. “Deze evolutie toont aan dat de professionelen Batibouw als hun vakbeurs zien”, verklaart Philippe Lhomme, voorzitter van Batibouw-organisator FISA.

Op zaterdag 22 februari opende de beurs de deuren voor het grote publiek, waarbij de eerste weekdagen iets rustiger waren dan gewoonlijk. “Een deel van de consumenten neemt nog altijd een afwachtende houding aan alvorens te investeren. Maar ook het mooie weer zat hier zeker voor iets tussen,” verduidelijkt Geert Maes.

De exposanten van Batibouw waren na afloop van de beurs bijzonder tevreden. “Inderdaad, door het vroege lenteweer waren de eerste weekdagen voor het grote publiek iets kalmer, maar als we de analyse maken over de hele beurs, dan is ons contactenboekje in totaal beter gevuld dan vorig jaar”, bevestigt Yves Sottiaux, voorzitter van het exposantencomité en commercieel directeur van Velux.

Een opvallende tendens dit jaar op de beurs is dat renovatie overduidelijk in de lift zit. Ook de interesse van de bezoekers voor energie-efficiëntie, besparende maatregelen en kortingen sprong in het oog. Het succes van de verschillende infosessies rond betaalbaar wonen die op Batibouw werden georganiseerd, vormden hiervan een treffende illustratie.

Afspraak volgend jaar van 26 februari tot en met 8 maart 2015.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo