Kachels & open haarden

Batibouw 2014: SKIA Design introduceert nieuwe Pellet kachel

Pelletkachels winnen aan populariteit. Het is een duurzame en gemakkelijke manier van verwarmen en het hoge rendement en de lagere stookkosten slaan aan bij de consument. SKIA Design, de énige Belgische fabrikant van pelletkachels bewijst bovendien dat verwarming op hout en houtderivaten een moderne en stijlvolle manier van verwarmen is. Ter gelegenheid van Batibouw 2014 beurs wordt een nieuwe compacte pelletkachel gelanceerd voor passiefhuizen, appartementen of stadswoningen. De hele productlijn van SKIA Design wordt getypeerd door een stijlvol design, omdat een kachel niet alleen nuttig is, maar ook gewoon mooi moet staan in het interieur.

Toenemende populariteit pelletkachels

Verwarmingskosten nemen een aanzienlijke hap uit het gezinsbudget en de consument zoekt alsmaar meer naar alternatieve verwarmingsoplossingen, zoals pelletkachels. Door een optimale verbranding én een zeer hoog rendement, staat dit type kachel niet alleen garant voor een betaalbare maar ook voor een milieuvriendelijke manier van verwarmen. Pelletkachels stoten namelijk minder CO2 uit omdat ze geen gebruik maken van fossiele brandstoffen.

Pellet kachels op Batibouw 2014

MINI-gamma, compacte nieuwkomer in het uitgebreide assortiment

Het assortiment van SKIA Design bestaat vandaag uit 6 productfamilies met een vermogen tussen de 6 en de 11.5 kw, die als echte meubelstukken ingepast kunnen worden in gelijk welke stijl van interieur. Maar SKIA Design speelt ook in op de hedendaagse trends en lanceert daarom een nieuw model: het MINI-GAMMA, een compacte pelletkachel met een lager vermogen speciaal ontworpen voor passiefhuizen, appartementen of kleinere ruimten in stadshuizen. Het nieuwe MINI-gamma – met de modellen Fusion, Tower en Smart - zal worden aangeboden tegen een zeer aantrekkelijke prijs vanaf 2.195 euro (zbtw) en is beschikbaar vanaf augustus 2014.

Technologisch hoogstaand

Het hele assortiment SKIA Design pelletkachels wordt voorzien van een aantal technologische snufjes. Zo worden de toestellen automatisch geregeld om een optimale verbranding en een minimaal verbruik te garanderen én gaat er veel aandacht uit naar geluidsbeperking. Alle toestellen vandaag op de markt kunnen dan ook bijna geluidsloos genoemd worden.

“Made in Belgium”

SKIA Design is de eerste en énige Belgische fabrikant van pelletkachels met een eigen productiesite in Dour (Bergen) en bekleedt reeds jaren een sterke positie over de grenzen heen. Zo worden de Belgische designkachels vandaag reeds met succes verkocht in Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Italië, Portugal en Spanje.

Vanaf dit jaar (2014) worden de kwaliteitskachels ook verdeeld in België en Nederland via een netwerk van professionele verdelers, resellers en installateurs*. Het hoofdkantoor in Aartselaar bij Antwerpen heeft bovendien een eigen “Concept Store” (showroom) waar alle beschikbare modellen worden tentoongesteld.

Ook interessant