Nieuwbouw

Ballast Nedam kiest voor grootschalige bouw IQ-woning

Het bedrijf Ballast Nedam kiest voor een meer grootschalige bouw van IQ-woningen. De eerste vijf proefwoningen in de Eindhovense wijk Berckelbosch bevallen zo goed, dat Ballast Nedam heeft besloten om de productie grootschalig ter hand te nemen. Het streven is om in april of mei de nieuwe fabriek in Weert hiervoor klaar te hebben.

Deze fabriek wordt geheel in eigen beheer gebouwd op het terrein van dochterbedrijf HOCO-Beton. Voor een woningcorporatie in Beek en Donk gaat Ballast Nedam in ieder geval al 14 rijtjeshuizen bouwen. Dit maakt deel uit van de gemeente Laarbeek. In het gehele land worden echter gesprekken gevoerd met projectontwikkelaars, beleggers en corporaties. Het streven is om in 2011 zeker 100 woningen te bouwen volgens het IQ-concept.

Volgens Koos Pijnenburg, directeur van IQ-woning, kunnen er straks per jaar 400 tot 500 woningen gebouwd worden. De IQ-woning wordt gebouwd inclusief trappen, keuken en sanitair. De totale IQ-woning kan in een week gebouwd worden. Het prefab-concept van Ballast Nedam lijkt volgens bouwbedrijf Kooi uit Appingedam echter op hun eigen concept 1-2-3 huis. Daarom spant Kooi ook een rechtszaak, al beweert Ballast Nedam dat het wezenlijk andere concepten zijn.

Gebaseerd op: Cobouw

Ook interessant