Nieuwbouw

Ballast Nedam Development ontwikkelt verder in Berckelbosch

Ballast Nedam Development ontwikkelt verder in Berckelbosch
Met een confettikanon loste wethouder Yasin Torunoglu het ’startschot’ voor de realisatie van 53 koopwoningen in het project Berckelbosch in Eindhoven. In die wijk zijn tot nu toe ruim 400 woningen gerealiseerd, waarvan er meer dan 100 gasloos en energiezuinig of -neutraal zijn.

Om aan te sluiten bij de 17 doelen van de Verenigde Naties investeert Ballast Nedam Development flink in duurzaamheid, zo ook in Berckelbosch. Niet alleen de woningen zijn energiezuinig of –neutraal. Voorbeelden zijn de aanleg van ledverlichting, het behoud van oude bomen in het gebied en de investeringen om klimaat adaptief te zijn.

De wethouder benadrukte: “Berckelbosch levert een wezenlijke bijdrage aan het Eindhovense bouwoffensief, waarbij deze ruime woningen goed aansluiten op de huidige marktvraag én toekomstbestendig zijn door hun verhoogde duurzaamheid”. De wethouder daagde de bewoners uit om van de wijk een succes te maken. “Met de inzet van deze nieuwe bewoners, de ligging van de wijk vlakbij het centrum, de nieuwe (sport)voorzieningen en de ontwikkelingen in de Kanaalzone kan dat succes bijna niet uitblijven,” sprak wethouder Yasin Torunoglu.

“Ballast Nedam Development (BND) is verheugd samen met de toekomstige bewoners van de 53 woningen invulling te geven aan de 17 doelen van de Verenigde Naties,” zegt Onno Dwars, directeur Ballast Nedam Development. “BND ontwikkelt bijna 1000 woningen in Berckelbosch. Met de realisatie van deze 53 grondgebonden woningen geven wij daadwerkelijk invulling aan onze hoge duurzaamheidsambities. De uitgesproken jaren ’30 architectuur en de groene opzet vormen samen de basis voor levendige wijken en een gezonde samenleving.”

Tijdens de feestelijke bijeenkomst, in aanwezigheid van alle nieuwe bewoners, is niet alleen de start van de woningen gevierd, maar is tevens invulling gegeven aan de sociale fundering van de wijk. “Door bewoners te stimuleren met elkaar in contact te treden en in gesprek te gaan, ontstaat een levendig wijk met een sociale geborgenheid en samenhang” aldus Onno Dwars.

Berckelbosch bestaat in totaal uit circa 1000 woningen, die in verschillende deelgebieden wordt ontwikkeld. De laatste koopwoningen zijn allen voorzien van goede isolatie, lucht- of waterwarmtepomp, een warmte-terug-win- (WTW) en balans-ventilatiesysteem, lage temperatuur vloerverwarming en zonnepanelen op de daken. De realisatie is in handen van Ballast Nedam Zuid.