Balansventilatie: verhoogd comfort en gezondheid en bespaart kosten

16 februari 2010 Bron: Aldes Benelux
Onder het motto “zo comfortabel kan ventileren zijn” introduceert Aldes Benelux het energiebesparende balansventilatiesysteem met warmterecurperatie, DeeFly-collective. Het systeem is ontwikkeld voor de appartementbouw, zowel voor renovatie- als voor nieuwbouwprojecten.

Het DeeFly-collective systeem onderscheidt zich van andere balans-ventilatiesystemen, doordat de toe- en afvoerventilatoren centraal buiten de woning worden geplaatst en de warmtewisselaars individueel binnen in de woningen. Dit heeft vele voordelen. Ten eerste behoren geluidsklachten van de ventilatoren in de woningen tot het verleden. Ten tweede vindt het onderhoud aan de ventilatoren en filters centraal plaats buiten de woningen. De installateur is dus niet meer afhankelijk van het feit of bewoners thuis zijn. Dit voorkomt irritatie en bespaart op onderhoudskosten. Voor een gezonder binnenklimaat, zijn filters met een hoge filterklasse toe te passen. Bijvoorbeeld een fijnstof- of een koolstoffilter.

In de woning worden alleen de wisselaar en twee regelkleppen geplaatst. Deze kunnen aan het plafond gemonteerd worden wat een aanzienlijk ruimtevoordeel oplevert. De ventilatie in de woning kan individueel in twee standen geregeld worden. Een z.g. aanwezigheidsstand en een hoogstand. Hierdoor wordt altijd voldoende frisse lucht gegarandeerd. Optioneel is de wisselaar uitgerust met een bypass met een automatische of handmatige regeling.

Voor meer informatie: Vul onderstaand formulier in!

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo