Ventilatie

Balansventilatie in woningen levert veel problemen op

Bewoners met klachten door balansventilatie hebben steeds vaker succes met het verkrijgen van financiële genoegdoening. Uit een onderzoek van minister Van der Laan van Wonen blijkt dat veel bewoners van nieuwbouwwoningen met een balansventilatiesysteem klagen over het binnenklimaat.

Een aantal bewoners van appartementen in de twee Side by Side-woontorens in het centrum van Almere hoefden van verhuurder Vesteda een aantal maanden geen huur te betalen en kregen een verhuiskostenvergoeding. Daar stond wel tegenover dat een klachtenwebsite van bewoners offline moest en bewoners niet meer over het slechte binnenklimaat mochten praten.

Volgens Vesteda zijn de appartementen nu zo aangepast dat de bewoners nergens meer last van zullen hebben. Balansventilatie is een systeem voor energiezuinige woningen waarbij via een buizenstelsel lucht in de woning wordt geblazen en uit de woning wordt gezogen. Bewoners van huizen die ermee zijn uitgerust klagen over het geluid van de installatie en over hoofdpijn en benauwdheid.

Gebaseerd op: de Volkskrant

Ook interessant