Badkamers

Badkamermeubelen trends in 2015

De badkamer wordt een steeds belangrijker onderdeel van de woning en deze volgt daarom de trends op de voet. De badkamertrends voor 2015 zijn inmiddels bekend: Wellness of juist een strak design, beide zijn helemaal van nu. De badkamer is een plek waar we het bewogen maatschappelijke leven even kunnen ontvluchten. Hieronder een overzicht van de nieuwste badkamertrends van 2015.

Zachte lijnen

Badkamermeubelen met zachte organische vormen zijn populair. Ronde vormen, ronde spiegels en ovale wastafels passen hierbij. Door de zachte lijnen krijg je een welness gevoel. Ook zorgt de ronde afwerking voor een kindvriendelijke omgeving.

Een spa in jouw huis

Een trend die in verbinding staat met de zachte lijnen is het gevoel van een spa in jouw huis. Dit zorgt weer voor een verbonden gevoel met de natuur. Het zorgt ervoor dat je even helemaal tot rust kunt komen. Het gevoel van een spa kan gecreëerd worden door sauna's of stoombaden, maar ook door simpele dingen. Door de juiste sfeer te voeren kun je ook het gevoel van een spa maken. Zorg ervoor dat het opgeruimd is. Daarnaast kun je met planten en muziek al aardig in de buurt komen van het rustgevende gevoel dat een spa heeft.

Hout

Hout kan zorgen voor een gevoel van verbondenheid met de natuur. Hout straalt warmte en sfeer uit. Dit zorgt ervoor dat je heerlijk kunt ontspannen na een drukke dag op het werk. Het kan verwerkt worden in accessoires , maar je kunt het ook groter aanpakken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een houten wastafel. Hout kan in een ruimte met water, maar dan moet je wel het juiste hout kiezen. Houtsoorten als teak, merbau of jatoba zijn perfect voor de badkamer.

Beton

Naast hout is ook beton populair. Vaak wordt de wastafel hier van gemaakt. De voordelen van een betonnen wastafel zijn eindeloos. Zo is beton duurzaam en ziet het er modern uit door de strakke lijnen. Dit staat in contrast met de zachte lijnen die populair zijn. Door beton te combineren met hout kun je de strakke lijnen van het beton combineren met het zachte gevoel van hout. Dit zorgt ervoor dat de trend van zachte lijnen wordt gecombineerd met een strak modern gevoel.

Ook interessant