Interieur

Baby op komst? Zo richt je een babykamer leuk én praktisch in!

Baby op komst? Zo richt je een babykamer leuk én praktisch in!
Wanneer er een baby op komst is, wil dat zeggen dat er binnenkort heel wat zal veranderen in het leven van jou en je partner. Een nieuwe spruit in jullie gezinnetje is enorm fijn en jullie kunnen waarschijnlijk niet wachten om jullie kleine wondertje bij jullie te hebben. Voordat het zover is, kunnen jullie alvast heel wat voorbereidingen treffen. Kleertjes kopen, een verzorgtafel aanschaffen én een babykamer inrichten zijn maar een paar voorbeelden. Misschien hebben jullie al heel wat leuke ideeën voor de inrichting van de babykamer. Wij geven alvast onze beste tips om deze ruimte zowel gezellig als praktisch in te richten.

Comfortabele slaapruimte

Jullie kleintje zal veel uren al slapend doorbrengen in de babykamer. Een goede wieg is dan ook een belangrijk onderdeel van deze kamer. Zorg voor een goede matras die past bij de grootte van het bedje en gebruik ademende beddengoedmaterialen zoals katoen. Zet niet te veel knuffels, kussens en dekens in de wieg, want deze kunnen voor verstikkingsgevaar zorgen. Zorg daarnaast voor goede overgordijnen zodat jullie baby in een donkere kamer kan slapen.

Voldoende opbergruimte

Als het niet jullie eerste baby is die op komst is, dan weten jullie vast al dat je veel spullen nodig hebt voor de verzorging van een baby. Kleren, pampers, verzorgingsmateriaal, knuffels,... De lijst is eindeloos. Zorg dus voor voldoende opbergruimte in de babykamer om alles georganiseerd te houden. Denk aan ladekasten, planken of opbergvakjes waarin je alles gemakkelijk kan sorteren en terugvinden. Items zoals pampers, kleertjes, baby shampoo en dergelijke kan je al voor de komst van jullie baby in huis halen. Dat bespaart jullie een hoop stress en winkelbezoeken eens jullie kleine spruit er is.

Persoonlijke touch

Jullie hebben vast al nagedacht over de inrichting van de babykamer en dat is fijn, want natuurlijk is het helemaal aan jullie om een leuk kleurenpalet, accessoires en meubels uit te kiezen. Maak de kamer een beetje persoonlijk en hang bijvoorbeeld een paar foto’s op, plaats een oude knuffel van jezelf op een plank als decoratie, zorg voor leuke raamdecoratie, verzamel mooie babyboeken,... Kortom, maak van de nieuwe babykamer een gezellige plek om te zijn die goed bij jullie past en waar jullie je thuis voelen.

Aangename voedings- en verzorgingsplek

Creëer een comfortabele plek in de babykamer om je baby te voeden en te verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan een zachte fauteuil of schommelstoel met voldoende ondersteuning voor je rug, waarin je kan gaan zitten om borstvoeding te geven. Daarnaast zal je ook een verzorgingstafel moeten aanschaffen waar je al het nodige babymateriaal zoals flesjes, pampers, doekjes en crèmes, in kan opbergen en waarop je de pampers van je baby kan verschonen.

Ook interessant