Architectuur

BURO II ontwerpt milieuvriendelijk boothotel in Kortrijk

Voorbije zomer kon men in Kortrijk voor het eerst overnachten in ‘Ahoi Barbootel’, een milieuvriendelijk boothotel nabij het Buda-eiland. BURO Interior (het interieurdepartement van BURO II) greep de natuurlijke omgeving van het hotel aan om het oorspronkelijk puur ecologische project ook een sociaal tintje te geven. Het resultaat is een eigentijds ontwerp dat gericht is op ‘duurzaam comfort’.

De boot is te bereiken via twee vaste loopbruggen. Een glazen box op het dek doet dienst als inkomhal, ontbijtruimte en cafetaria. Het sanitair ervan werd ondergebracht in de kajuit. Het ruim telt in totaal negen tweepersoonskamers, en in de boeg kunnen nog eens vier personen overnachten. Voorts functioneert het dek als een zomerterras met zonnetent.
‘Ahoi Barbootel’ is ook vooral een milieuvriendelijk project. Het sanitair en de ventilatie werden ontwikkeld in functie van een zuinig energieverbruik. Bovendien is het plafond een groendek dat als warmte- en koudebuffer voor natuurlijke isolatie zorgt.

Meer afbeeldingen vindt u op Vlaamsearchitectuur.be