Architectuur

BMW en Guggenheim lanceren stadslaboratoria

BMW en Guggenheim zetten drie reizende stadslaboratoria op: het BMW Guggenheim Lab. De laboratoria moeten in zes jaar negen wereldsteden aandoen. Het eerste laboratorium wordt ontworpen door het Japanse architectenbureau Atelier Bow-Wow.

In de reizende laboratoria willen BMW en Guggenheim experts op het gebied van architectuur, kunst, technologie en onderwijs samenbrengen met de inwoners van de wereldsteden die aan worden gedaan. De initiatiefnemers van de laboratoria hopen zo oplossingen te genereren voor de problemen in die steden.

Tentoonstelling in het Guggenheim Museum

Er komen drie verschillende BMW Guggenheim Labs, ieder met een eigen architect en grafisch ontwerper. De drie Labs reizen opeenvolgend naar wereldsteden in Europa, Azië, Noord-Amerika en het Midden-Oosten. Aan het einde van iedere reis van twee jaar wordt een speciale tentoonstelling gehouden in het Solomon R. Guggenheim Museum in New York.

Atelier Bow-Wow

Het architectenbureau Atelier Bow-Wow uit Tokyo heeft de opdracht gekregen om het eerste BMW Guggenheim Lab te ontwerpen. Het bureau Sulki & Min uit Seoel is verantwoordelijk voor het ontwerp van de grafische identiteit van het Lab.

Lees verder op Architectenweb.nl