Nieuwbouw

BIS 2018: Verplancke nv wint Fier Bouwen-award

BIS 2018: Verplancke nv wint Fier Bouwen-award
Algemene bouwonderneming Verplancke nv won op zaterdag 6 oktober bij de opening van de bisbeurs in Gent de Fier Bouwen-award. De bouwfirma uit Beveren charmeerde de jury het meest met het project 'Les Belles' in Sint-Niklaas. ABS Bouwteam ging met de publieksprijs lopen.

Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie Bart Tommelein reikte tijdens de officiële opening van bis - het bouw- en inspiratiesalon in Flanders Expo - de Fier Bouwen-award uit aan Joris Verplancke.

Download hier uw gratis toegangsticket voor BIS 2024

Bouw & Wonen biedt u gratis kaarten aan voor BIS 2024! U kunt tot maximaal 2 kaarten downloaden die geldig zijn op alle dagen van BIS 2023 behalve op zondag. BIS 2024 vindt plaats van 5 tot en met 13 oktober.

Klik hier om uw gratis tickets online te downloaden

De gedelegeerd bestuurder van Verplancke nv ontving de award voor het project 'Les Belles'. Het project in Sint-Niklaas omvat veertig appartementen in Deauville-stijl en ondergrondse parkings en bergingen. Daarnaast werd de verwilderde parktuin met vijver in zijn oorspronkelijke glorie hersteld.

Het klasse 6-bouwbedrijf haalde eerder al de shortlist van vijf bouwprojecten en werd uiteindelijk door een onafhankelijke jury uitgeroepen tot winnaar "omwille van de integratie van moderne uitvoeringstechnieken, zonder te raken aan het warme en niet-repetitieve ontwerp."
Verder prees de jury de bouwfirma omdat het dit project volledig in eigen beheer heeft gerealiseerd.

project 'Les Belles'
project 'Les Belles'

Verplancke nv volgt Algemene Bouw Maes op, die vorig jaar de allereerste Fier Bouwen-award in ontvangst mocht nemen.

ABS Bouwteam wint publieksprijs met woonproject 'Light Falls' in Melle

Naast de uitreiking van de Fier Bouwen-award werd er ook een publieksprijs uitgedeeld.
Totaalaannemer ABS Bouwteam uit Sint-Denijs-Westrem rijfde de meeste stemmen binnen via de website www.fierbouwen.be voor hun woonproject 'Light Falls' in Melle.

De Fier Bouwen-award is een organisatie van de Vereniging van Algemene Aannemers uit Oost-Vlaanderen en werd in het leven geroepen om het imago van de bouwsector op te poetsen.
De jury bestaat uit: Geert Gille (Constructiv), Nancy Vercammen (Ie-net), Francis Raman (Federale Verzekering), Luc Rosseel (CIB) en Marcus Peeters (Hogeschool Odisee).

Ook interessant