Bedrijfsnieuws

BEAL International opent nieuwe academie door grote opleidingsvraag

BEAL International opent nieuwe academie door grote opleidingsvraag
Jaarlijks zijn er zo'n 3.000 mensen, voornamelijk professionals, maar ook steeds meer particulieren, die de technieken van minerale coatings willen leren. Het Belgische BEAL International is wereldwijd bekend dankzij zijn bekledingen MORTEX en BEALSTONE, twee producten met eindeloze creatieve toepassingen. In het hypermoderne opleidingscentrum in Fernelmont kunnen professionals hun vaardigheden verfijnen en nieuwe technieken ontdekken. Bovendien lanceert het bedrijf in september een online platform om opleidingen makkelijker te boeken en breidt het voortdurend zijn aanbod uit, vooral op het gebied van kleuren en toepassingsmogelijkheden.

Investering van 6 miljoen euro

Bij BEAL International in Fernelmont, bij Namen, staan ze er niet meer van te kijken: teams uit Japan of andere hoeken van de wereld die overvliegen om de verschillende coatings te leren kennen en toe te passen. Om de steeds grotere interesse in opleidingen te kunnen opvangen, investeerde het Belgische familiebedrijf in een nieuwe academie in de thuisbasis: een opleidingscentrum, onderzoekscentrum én gloednieuwe showroom van 500 m2 die in september de deuren opent – goed voor een totaalinvestering van 6 miljoen euro de laatste jaren.

Barbara Thiry, directrice en verantwoordelijke voor de opleidingen bij BEAL International:

"In de nieuwe academie kunnen vijf groepen van twaalf personen gelijktijdig een cursus theorie en praktijk volgen. Het opleidingscentrum komt zo tegemoet aan de groeiende vraag naar zowel initiatielessen als gespecialiseerde opleidingen. Het aanbrengen van MORTEX en BEALSTONE – net als de vochtwerende producten CAPILASIL – is dan ook vakwerk en vergt de nodige kennis. De voorbije jaren trainden we al vlot 2.000 vakmensen in binnen- en buitenland, maar het ziet ernaar uit dat we dit jaar de kaap van 3.000 cursisten zullen ronden. Ook steeds meer particulieren schrijven zich in om de technische kneepjes van onze minerale coatings te leren kennen. Bijvoorbeeld om de trap een tweede leven te geven of het keukenblad een nieuwe look. Maar ook voor een gezellige, creatieve workshop onder vriendinnen of een ontspannen teambuilding rond interieurinrichting."


BEAL International opent nieuwe academie door grote opleidingsvraag

Nieuw: online reserveren & kleurentraining

BEAL International organiseert trainingen in Fernelmont en bij distributeurs-partners wereldwijd, in verschillende talen (Nederlands, Frans, Engels, Spaans, Duits, Japans…). Zelfs online opleidingen zijn mogelijk. Om te voldoen aan de behoeften van haar buitenlandse partners en om opleidingen toegankelijker te maken voor een breder publiek, heeft het bedrijf nieuwe technologische infrastructuren geïmplementeerd in haar nieuwe trainingscentrum. Dankzij deze innovaties is het nu mogelijk om trainingen online te volgen. En vanaf september zal je nog makkelijker opleidingen kunnen boeken, via een nieuw online platform.

Barbara Thiry:

"Verder blijven we het aanbod trainingen uitbreiden. Zo is er, zowel vanuit professionals als particulieren, veel interesse voor het thema 'kleurenharmonie'. Deze training gaat dieper in op het NSC-kleurensysteem en de achromatische kleuren, maar belicht ook de psychologische impact van kleur op de mens. We reiken graag inspiratie aan, zeker omdat onze minerale coatings voor een wereld van verbeelding staan."


BEAL International opent nieuwe academie door grote opleidingsvraag

Build for Life