BAM verlaagt vooruitzicht voor 2019

  NL   10 juli 2019 Bron: BAM Verstuur
BAM verlaagt vooruitzicht voor 2019
Foto: Twitter @BAMGroep_NL
BAM verlaagt haar vooruitzicht voor 2019 maar handhaaft strategische doelen voor 2020. Rob van Wingerden, CEO Koninklijke BAM Groep nv: ĎIn een vroeg stadium van onze rapportage over het tweede kwartaal verlagen wij ons vooruitzicht voor het gehele jaar 2019 naar een gecorrigeerde resultaat vůůr belastingen van rond 1 procent. Eerder verwachtten wij deze marge te verbeteren tot boven het niveau voor 2018 van 2,1 procent.

Hogere kosten dan verwacht voor een groot infraproject en enkele utiliteitsbouwprojecten in Duitsland (circa Ä 65 miljoen) en een project van BAM International (circa Ä 25 miljoen), zullen het halfjaarresultaat beÔnvloeden. Dit wordt deels veroorzaakt door veranderingen in scope en projectvertragingen, waarvoor BAM geen verantwoordelijkheid draagt. BAM is in gesprek met opdrachtgevers over compensatie, wat langdurige processen kunnen zijn. De waardering van onze vorderingen is momenteel niet voorzien in 2019. Dit illustreert tevens het effect van IFRS 15, dat leidt tot vertraging bij het boeken van opbrengsten en tot een hogere volatiliteit van de resultaten.

Wij betreuren oprecht dat deze ontwikkelingen de sterke prestaties van onze overige activiteiten overschaduwen en resulteren in een lagere winstgevendheid. We gaan door met de strikte implementatie van de geleerde lessen bij het tenderen voor nieuwe projecten, wat zal resulteren in een betere balans tussen risico en beloning. Ons recent aangestelde Executive Committee is volledig gecommitteerd aan het verbeteren van die balans en de voorspelbaarheid van onze business. Wij zijn ervan overtuigd dat de versnelling van de strategische agenda ons in staat zal stellen BAMís doelstellingen voor 2020 te realiseren.í

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo