Nieuwbouw

BAM bouwt duurzame wijk in Brussel

Immo BAM, dochteronderneming van CEI-De Meyer en gespecialiseerd in projectontwikkeling, heeft in joint venture (50/50) met vastgoedontwikkelaar Pargesy opdracht verworven voor realisatie van de duurzame wijk Tivoli in Brussel. Opdrachtgever is citydev.brussels, verantwoordelijk voor het stadsvernieuwingsbeleid van Brussel. De contractsom bedraagt ruim € 95 miljoen.

Het project omvat ontwikkeling, ontwerp en bouw van 270 gesubsidieerde koopappartementen, 123 sociale-huurwoningen, enkele handelsruimten, twee crèches en een kleine werkplaats voor de Brusselse schoonmaakdiensten. De opdracht omvat tevens de aanleg van de wegen ter plaatse.

Het duurzame karakter van de wijk wordt bepaald door een starterscentrum voor ondernemingen in de milieusector, zeer hoge energieprestaties van de woningen en gebouwen, wegen aangelegd in het teken van voetgangers en fietsers, aandacht voor doorlatendheid van de bodem en waterbeheer, alsook groene ruimtes en verbetering van de biodiversiteit. Verantwoordelijk voor het ontwerp is THV Adriana, waarin de architectenbureaus Atelier 55, Atlante, Cerau, YY en landschapsarchitect Eole samenwerken.

De bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door de bouwcombinatie CEI-De Meyer (50%), Besix (25%) en CFE (25%).

Tevens heeft Immo BAM opdracht ontvangen voor ontwikkeling, ontwerp en bouw van 31 gesubsidieerde woningen en een kleine handelsruimte op de locatie ‘Vandermaelen’ in Sint-Jans-Molenbeek, een gemeente in het westen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De opdrachtsom bedraagt ruim € 8 miljoen. De woningen worden gebouwd door CEI-De Meyer.

Ook interessant