Algemeen

Automatische schuifdeur als barrière tegen infectie in ziekenhuis

De ziekenhuisbacterie en infecties tegenhouden is en blijft een ware uitdaging in ziekenhuizen. Automatische schuifdeuren blijken hiervoor een interessant hulpmiddel te zijn. Besam plaatste onlangs nog dertig Unislide schuifdeuren in een Brits ziekenhuis.

In zes afdelingen van het Hinchingbrooke ziekenhuis in Huntingdon (Engeland) plaatste Besam onlangs dertig schuifdeuren van het type UniSlide. De opdracht hield meer in dan enkel de automatisering van de deuren in de patiëntenzones. Doel was een doeltreffende oplossing te vinden om het besmettingsgevaar tegen te gaan door contact van medische staf, patiënten en bezoekers met de deuren op de verschillende afdelingen.

De 30 UniSlide schuifdeursystemen zijn uitgerust met een schopschakelaar. De deuren vormen een fysieke barrière tussen patiënten met besmettingsgevaar en de rest van de afdeling. Een lichte schop met de voet tegen de impulsplaat activeert de deur, die open gaat zonder aanraking met de hand. Bovendien creëert dit systeem een vlotte doorgang voor medewerkers die de handen letterlijk vol hebben met bijvoorbeeld maaltijden of bedlinnen.

Lees verder op Vlaamsearchitectuur.be
Build for Life