Isolatie

Architectuurstudenten UHasselt dingen mee naar Multi-Comfort House prijs

Architectuurstudenten UHasselt dingen mee naar Multi-Comfort House prijs
Isover organiseert jaarlijks de internationale Multi-Comfort house Student Contest voor architectuurstudenten. Naar goede gewoonte organiseren de deelnemende landen eerst een ‘national stage’, waarbij de studenten ontwerpen uitwerken voor de opdracht en waarbij uiteindelijk één team van studenten wordt geselecteerd. De opdracht is dit jaar, voor het eerst sinds het bestaan van de wedstrijd, een renovatieproject van bestaande appartementsgebouwen. Op vrijdag 21 april bepaalt de jury het laureatenteam dat de Belgische kleuren in Madrid zal verdedigen.

Elk voorgesteld project moet beantwoorden aan de 5 Multi-Comfort House criteria die door de groep Saint-Gobain, waarvan ISOVER deel uitmaakt, werden bepaald: een zeer laag energieverbruik, een gezond binnenklimaat, een hoge duurzaamheid en een hoog comfortniveau op het vlak van thermiek, akoestiek en licht. De opdracht is dit jaar de renovatie van twee appartementsgebouwen in het oosten van Madrid. Het doel is niet alleen de duurzame opwaardering van de gebouwen zelf, maar ook van de omliggende omgeving, zodat die aantrekkelijker wordt voor jonge families.

Een hele uitdaging dus voor de vier groepjes van drie studenten van UHasselt die zich kandidaat stellen voor de Belgische selectie. Het winnende project dingt uiteindelijk mee naar de hoofdprijs op het International Multi-Comfort House Student Contest in Madrid, van 31 mei tot en met 2 juni.

De prestigieuze wedstrijd vormt voor de deelnemers een unieke kans om ideeën te ontwikkelen, maar ook om gedachten uit te wisselen met architectuurstudenten en -docenten, zowel uit eigen land als uit andere landen. Zo doen ze een erg waardevolle ervaring op, die hen meer vertrouwd maakt met de architectuur in de praktijk.

Ook interessant