Architectuur

Architectuurmanifestatie in Almere

Wie maakt de stad Almere? Dat is de centrale vraag tijdens de Architectuurmanifestatie Making Almere die van 21 april tot en met 29 juli in het stadshart van de jongste stad van Nederland plaats vindt. Tijdens het veertien weken durende evenement opent een speciale ‘stad maken’-winkel zijn deuren voor het publiek en zijn er allerlei evenementen.

Almere is een actueel voorbeeld van stad maken: het verrees sinds 1976 vanaf de tekentafels en de nieuwe wijken worden grotendeels door de bewoners zelf gebouwd. Daarom is de stad gevraagd bijdrage te leveren aan de 5e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR), die in het teken staat van ‘Making City’.

Vanaf 21 april wordt in de City Mall Almere een winkel ingericht, waar getoond wordt hoe de stad gemaakt is en bezoekers zelf actief mee kunnen denken over de toekomstige ontwikkeling. “Dit door bijvoorbeeld mee te doen aan Gaming Oosterwold, een spel over het nog te ontwikkelen gebied Oosterwold in Almere Hout”, zegt de organisatie achter het evenement.

Lees verder op Architectenweb.nl