Architectuur

Architectuur Biënnale straalt kracht uit

Architecten, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten van over de hele wereld komen de komende maanden naar Rotterdam voor de derde Internationale Architectuur Biënnale. De biënnale bestaat onder meer uit tentoonstellingen, publicaties en workshops. Voor architectuurstudenten bedacht de organisatie speciale ontwerpopdrachten. Het tweejaarlijkse evenement kreeg dit keer de titel 'Power' (kracht) mee en begint donderdag. De toekomst van steden en de rol die architecten hierin kunnen spelen, staan centraal.

'Krachten'
Verschillende 'krachten' als migratie, toerisme, terrorisme en politiek hebben invloed op de ontwikkeling van een stad. Verschillende architecten gingen met dit gegeven aan de slag. De resultaten zijn te zien tijdens een tentoonstelling in de Kunsthal. Ook toont dit museum een expositie over Nederlandse steden.

Architectuurjaar
Rotterdam staat in 2007 sowieso in het teken van het architectuurjaar. Daartoe worden in de stad meerdere evenementen, rondleidingen, tentoonstellingen en (kunst)projecten gehouden. Zo voert Conny Janssen Danst een voorstelling op in het voormalige distributiecentrum van de Van Nelle fabriek, zijn in woonwijk Heijplaat twintig bijzondere bouwwerken te zien en is de stad op diverse plekken mooi verlicht.

Baksteen
Voor de biënnale is in het Groot Handelsgebouw een expositie te bezoeken over baksteen. Een baljurk van steen, een bakstenen tapijt, bakstenen die oplichten in het donker en nog meer toepassingen van het bouwmateriaal worden uitgelicht.

Ook interessant