Architectuur

Architectenbureau integreert bunker WOII in woning Roeselare

Het schepencollege van Roeselare heeft een gunstig advies verleend over de vraag in de Sint-Hubrechtstraat een woning te bouwen op een communicatiebunker uit de Tweede Wereldoorlog. De bunker is een beschermd monument en zal op bepaalde momenten toegankelijk blijven voor het publiek. De bouwwerken zullen vermoedelijk halfweg dit jaar beginnen.

De vervallen bunker, die zo'n 2,5 meter boven de begane grond uitsteekt, zal in de woning geïntegreerd worden en onder meer dienst doen als inkomhal.

"In het plafond zal een gat gemaakt worden voor de lichtinval", licht Klaas Goris van het bureau Coussée & Goris Architecten in Gent toe, dat voor het ontwerp zorgde. "Dezelfde structuur van de bunker zal gebruikt worden voor de verdere opbouw van de woning. Zowel voor- als achterkant zullen heel gesloten gebouwd worden." Het licht zal langs twee smalle en hoge verticale ramen invallen.

Het Gentse architectenbureau is gespecialiseerd in specifieke opdrachten en ontwierp onder meer het crematorium in Holsbeek, in de omgeving van Leuven.