Architectuur

Architecten willen Haïti weer opbouwen

Terwijl Haïti een week na de vernietigende aardbeving nog in chaos is, zijn architecten al aan de slag met de voorbereidingen voor de wederopbouw. Architecture for Humanity heeft een voorlopig vijfjarenplan vastgesteld voor deze operatie. Binnen drie maanden wil de non-profitorganisatie een centrum voor architectuur en wederopbouw oprichten.

De ramp heeft een ware verwoesting onder de gebouwen op het eiland aangericht, gesymboliseerd door het ingestorte presidentieel paleis. Er zullen vooral nieuwe woningen, scholen en ziekenhuizen gebouwd moeten worden. Om het geheel sturing te geven, is Architecture for Humanitiy bezig met een vijfjarenplan voor dit megaproject.

Het eerste jaar besteedt de organisatie, met een netwerk van meer dan 40.000 designprofessionals, aan het inventariseren van de schade en het plannen van de operatie. Tevens wil het een centrum oprichten, van waaruit de wederopbouw gestuurd wordt. Het krijgt een open karakter, waar iedereen welkom is voor advies of een ontwerp.

Lees verder op Architectenweb.nl