Architecten ontwikkelen plan voor Schuttersbosch

  NL   15 november 2016 Bron: Architectenweb
In de Eindhovense wijk Schuttersbosch staan de zogenoemde ‘Belgische woningen’, die daar in 1953 werden neergezet door Philips. De architecten Jochem Heijmans (Bureau Jochem Heijmans) en Machiel Spaan (M3H) hebben voor de woningen een toekomstvisie ontwikkeld.
“Fietsend door Eindhoven vielen onze ogen op Schuttersbosch aan de zuidrand van de stad”, vertelt architect Jochem Heijmans, “Het buurtje met Belgische houten huizen dat in de jaren ’50 door Philips gebouwd is voor zijn medewerkers.”

Hij vervolgt: "We wandelden er wat rond en kwamen in contact met een aantal oorspronkelijke bewoners van de Belgische huizen. Zij vertelden ons het bijzondere verhaal van de geschiedenis van de huisjes en dat ze met sloop bedreigd worden.”

Woningen voor producten

In 1953 verrezen ruim tweehonderdvijftig eenlaagse houten woningen in Schuttersbosch. De woningen werden aanvankelijk ontworpen voor Belgisch-Congo, maar door het einde van de Belgische annexatie bereikten ze het land nooit. Philips nam de bouwpakketten over van de Belgische staat in ruil voor aardappels en elektrische producten.

Lees verder op Architectenweb.nl

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo