Architectuur

Architecten kunnen zich nu inschrijven voor De Vlaamse Renovatiedag

Architecten kunnen zich nu inschrijven voor De Vlaamse Renovatiedag
Op zondag 25 mei organiseert de Vlaamse Architectenorganisatie NAV een nieuwe editie van De Vlaamse Renovatiedag. Tijdens deze openhuizendag kunnen toekomstige verbouwers renovaties bezoeken in Vlaanderen en Brussel. Architecten en interieurarchitecten krijgen zo de kans om uit te pakken met hun realisaties. Een project inschrijven kan nog tot 28 februari.

Persoonlijk contact met de bouwheer van morgen

De Vlaamse Renovatiedag brengt het grote publiek in contact met vakbekwame architecten. Bezoekers kunnen volop inspiratie opdoen in tal van renovatieprojecten. Ze krijgen ook het verhaal van de ontwerper en de bouwheer te horen. Voor architecten is dit een unieke gelegenheid om op een ongedwongen manier hun visitekaartje af te geven. Met deze beproefde formule is de openhuizendag dit jaar al aan zijn 16de editie toe.

De thema’s van 2014

Speciale aandacht gaat uit naar water en dit in al zijn facetten: buffering van water, gebruik van regenwater, vervangen van oude leidingen, aankoop van een renovatieproject in een overstromingsgevoelig gebied, zwemvijvers, sanitair comfort, …

Daarnaast richt De Vlaamse Renovatiedag de schijnwerpers op renovaties met specifieke eigenschappen. Renovatie van een industriegebouw tot een loft, verbouwing volgens bio-ecologisch concept, levenslang wonen, energiezuinige renovatie tot lage energiewoning of passiefwoning, kangoeroewoning, …

De organisatie moedigt architecten die hun stempel op een van deze thema’s gedrukt hebben extra aan om deel te nemen.

Uw renovatieproject in de kijker in de catalogus?

Vijf renovatieprojecten worden uitgebreid toegelicht als renovatieproject in de kijker. Wie op deze extra publiciteit wil rekenen moet wel voor vrijdag 28 februari alle foto’s en projectgegevens aanleveren.

U bent ontwerper en u wilt uw vakbekwaamheid op een efficiënte manier promoten? Inschrijven kan nog tot en met 28 februari. Het project moet gelegen zijn in Vlaanderen of Brussel. Zowel architecten als interieurarchitecten kunnen een project registreren. Deelnemers kunnen zich bovendien inschrijven voor meerdere projecten.

Alle info en inschrijven: www.devlaamserenovatiedag.be/deelnemer

Ook interessant