Architectuur

Arch. Pierre Gyselinck wordt eredeken van de arbeid

Op de laatste zondag van de Batibouw werd Arch. Pierre Gyselinck door Minister Laruelle (KMO en Middenstand) bekroond met het eredekenschap van de arbeid. Pierre Gyselinck uit Kortrijk werd met dit ereteken bekroond voor zijn grote inzet in de sector van architecten. Het is nog maar voor de tweede maal dat een eredekenschap in de sector van architecten werd verleend.

Arch. Gyselinck is en was bijzonder actief binnen NAV (De Vlaamse Architectenorganisatie). Hij werd NAV-bestuurslid in 1986 waarna hij West-Vlaams voorzitter werd van 1990 tot 1992. Daarna was hij nationaal voorzitter tot 2001. Tot 2004 werd hij aangeduid als secretaris-generaal.

Pierre Gyselinck stond aan de wieg van de sterke groei van NAV, De Vlaamse Architectenorganisatie. Hij pleitte echter ook voor een grotere samenwerking tussen architecten, zelfstandige ondernemers en vrije beroepen.

Naast zijn inzet op bestuursniveau werd Pierre Gyselinck ook gelauwerd voor zijn ombudsfunctie. Honderden individuele architecten deden de voorbije maanden een beroep op zijn know-how en bemiddeling. Als autoriteit binnen de sector liet hij niet na om problemen in de sector aan te kaarten en aan te duiden.

Op de foto:
Mevr. Gyselinck, eredeken arch. Pierre Gyselinck, Minister Laruelle, ir-arch Jos Leyssens (voorzitter Orde) en echtgenote.