Arcadis werkt mee aan verdere ontwikkeling Antwerpse haven

  BE   7 februari 2019 Bron: Arcadis
Arcadis werkt mee aan verdere ontwikkeling Antwerpse haven
DP World Antwerp doet beroep op internationaal advies- en ingenieursbureau Arcadis om de capaciteitsvergroting en modernisering van de containerterminal 'Antwerp Gateway' aan het Deurganckdok op Linkeroever in goede banen te leiden.

Het toonaangevende containeroverslagbedrijf DP World investeert 197 miljoen om de capaciteit van de terminal te vergroten van de huidige 2,5 miljoen containers naar 3,4 miljoen stuks tegen 2023. Hiermee verstevigt Antwerpen haar marktpositie als tweede containerhaven van Europa, na Rotterdam.

Om de capaciteitsvergroting te kunnen realiseren, zal de klassieke containerterminal omgevormd worden naar een geautomatiseerde yard met automatische stapelkranen en vier extra kadekranen om zo de huidige beschikbare ruimte te optimaliseren. Arcadis zal de volledige transformatie van de terminal begeleiden.

Arcadis werkt mee aan verdere ontwikkeling Antwerpse haven
Jef Lambregts, Technical Manager bij DP World Antwerp: "Arcadis heeft heel wat expertise en ervaring op gebied van waterbouwkunde, havens en waterwegen. Bovendien hebben ze ook alle vereiste specialisten inzake milieu, infrastructuur en gebouwen onder één dak. Dit maakt van Arcadis de geschikte partner om deze uitbreiding zo vlot mogelijk te realiseren."

“Deze uitbreiding is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van de haven van Antwerpen”, voegt Carl Verelst, Commercieel Directeur van Arcadis Belgium, toe. "Onze collega's van de verschillende afdelingen zowel uit België als Nederland kijken ernaar uit om samen met DP World dit mooie project te realiseren en voort te bouwen op onze expertise die wij wereldwijd hebben opgebouwd op gebied van geautomatiseerde containerterminals.”

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo