Verbouwen

Antwerps kantoorgebouw getransformeerd in Urban Lofts

Interesting Vastgoed België heeft bouwvergunning verkregen om een kantoorgebouw te transformeren in 26 Urban Lofts met een commerciële gelijkvloers. Het betreft een ex-bankgebouw gelegen aan de Frankrijklei 136 / Tabaksvest in het centrum van Antwerpen. De Urban Lofts zullen op de markt gebracht worden onder het label Urban Antwerp dat een vernieuwend woonconcept biedt midden in het bruisende hart van ’t Stad gelegen op wandelafstand van de winkelstraten met alle voorzieningen en tegenover het Stadspark, de groene long van Antwerpen. Het betreft een ontwerp van ABN Architecten uit Antwerpen.

Visie

Op de dag van vandaag stellen we een evolutie vast in het woonpatroon en het levensritme van de huidige generatie ten opzichte van deze van de komende generatie. De behoefte en de levensfilosofie van de nieuwe generatie zoals pas afgestudeerden, creatievelingen, jonge gezinnen, starters, expats... legt andere accenten.

Deze nieuwe generatie surft graag op de dynamiek van een metropool. Het leven wordt niet enkel lokaal geleefd, maar wereldwijd. Door internet is de wereld een dorp en elk huis een bibliotheek. De nieuwe generatie verslindt informatie (internet) en deelt graag informatie (communicatie, ontmoetingen, sociale media). Ze legt graag contacten, is cultureel, reist, staat open voor uitdagingen, laat zich voeden door beleving en impulsen uit de omgeving.

De ideale biotoop voor deze generatie is een metropool en een huisvesting die daar op inspeelt. In een metropool kan je u ontwikkelen, het bruisend leven proeven, evolueren, beleven, maar bovenal ontmoeten. Dit zet aan tot kruisbestuivingen, voedt de leergierigheid, levert interactie en zet aan tot creativiteit. Al deze bruisende informatie en kruisbestuivingen leveren input, de cement van de ontwikkeling en slagkracht van een nieuwe generatie. Dit moet worden gekoesterd en ondersteund.

Urban Lofts in Antwerpen