Algemeen

Amersfoort wil zieke vinex'ers verhuizen

Amersfoort kijkt met een aantal bewoners van de Vinex-wijk Vathorst naar de mogelijkheden voor een verhuizing. Dat heeft een woordvoerster van de gemeente woensdag bekendgemaakt. De gezinnen wonen in huurwoningen en kampen met gezondheidsproblemen. Zij hebben last van de luchtwegen. Deze worden vermoedelijk veroorzaakt door de ventilatiesystemen in de huizen.

Ziek

De gemeente is samen met de woningcorporaties begonnen om de gezondheidsproblemen in de wijk te verhelpen. "Wij accepteren niet dat mensen in een huis wonen waar ze ziek worden", aldus de zegsvrouw.

Woningcorporaties werken aan problemen die te maken hebben met ventilatiesystemen in de huizen. De gemeente zegt zich verantwoordelijk te voelen voor de schrijnende gevallen. "Met hen wordt gesproken over een mogelijke verhuizing."

Luchtwegen

In de wijk Vathorst hebben honderden mensen last van hun luchtwegen. Dinsdag stapte een groep bewoners van koopwoningen in de Vinex-wijk naar de rechtbank om een onafhankelijk onderzoek af te dwingen naar de gezondheidsproblemen in Vathorst.

Ook interessant


Build for Life