Architectuur

Alkmaar krijgt 'frivool en uitnodigend' poppodium

Architectenbureau DP6 ontwerpt de nieuwbouw voor het poppodium Victorie in Alkmaar. Het bureau is gekozen na een selectieprocedure door de gemeente; de andere twee inzendingen zijn zeker ook het bekijken waard. Het ontwerp van DP6 voor het nieuwe gebouw van Victorie zoekt aansluiting bij de bestaande en enigszins ruige sfeer van Overstad. Dit voormalige bedrijventerrein wordt getransformeerd naar een gemengd gebied. Het poppodium krijgt een stoere uitstraling met een gevel die grotendeels bestaat uit staal en aluminium, gecoat in een industriële kleur.

Open en vriendelijk

Lichtgevende letters op de spanten van het gebouw trekken de aandacht en maken onderdeel uit van de architectuur van het gebouw. Aan de straatzijde wordt het gebouw transparant, zodat van buiten te zien is wat er binnen gebeurt. Als extra ontmoetingsplek en sfeervolle toevoeging krijgt het gebouw een dakterras.

Het interieur heeft in het voorstel van DP6 eveneens een stoere uitstraling. Ruige betonwanden, houten latten die op schijnbaar willekeurige wijze tot een plafond zijn getimmerd en kanalen die deels in het zicht worden gelaten. Hiermee contrasteert een doorlopend element in een felle kleur. Een grote vide in de foyer zorgt voor een ruimtelijk beeld en daarmee een open en vriendelijke sfeer.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant