Architectuur

Bureau SLA ontwerpt Hotel Paradiso

Vorige week zijn de plannen openbaar gemaakt voor Hotel Paradiso. Bureau SLA heeft in het diepste geheim het ontwerp voor een hotel bij het Amsterdamse muziekpodium gemaakt.
De plannen blijken al een tijd te bestaan, maar sinds ze vorige week in de openbaarheid kwamen, heeft een mogelijk Hotel Paradiso al veel stof doen opwaaien. Hotel Paradiso zou moeten verrijzen op een stuk land naast het fameuze poppodium, dat al jarenlang braak ligt.

Het plan voor een hotel is van Paradiso zelf en vastgoedonderneming Converse Development Corporation. Voor het beheer is Conscious Hotels benaderd. De drie partijen hebben het concept uitgewerkt; bureau SLA heeft op basis hiervan een ontwerp gemaakt.

Meerdere functies
Het grootste deel van Hotel Paradiso moet daadwerkelijk als hotel functioneren. Het gebouw krijgt veertig kamers en enkele suites. Hier kunnen de artiesten, gasten en crews verblijven, maar het driesterrenhotel moet ook toegankelijk zijn voor het publiek. Particulieren kunnen er eveneens slapen, maar ook terecht in de bar en op het terras aan de waterkant.

Lees verder op Architectenweb.nl