Verwarming & Sanitair

Airconditioning is vooral interessant voor in de slaapkamer

De zomervakantie staat weer bijna voor de deur. De vakantieganger ervaart in hotels hoe comfortabel het is om in een constant koele kamer te kunnen slapen. Als men een airco overweegt aan te schaffen, is dit ook de belangrijkste reden. Dit blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy dat is uitgevoerd onder ruim 478 consumenten.

Van de mensen zonder airconditioning overweegt 13% om er één aan te schaffen. Als men een airco overweegt, doen de meeste mensen dat alleen voor de slaapkamer. Lekker koel kunnen slapen is dan ook meest genoemde reden om een airco aan te schaffen. Ruim zes op de tien consumenten geeft dit aan (62%). Voor de andere ruimtes in huis is de animo voor aanschaf een stuk lager. Ruim de helft van de consumenten geeft aan dat een airco het huis minder benauwd maakt (52%). Veel mensen hebben natuurlijk op het werk een airco. Voor één op de tien potentiële kopers is het efficiënter en koeler kunnen thuiswerken dan ook een aankoopargument.

Het energieverbruik (38%) en de aanschafprijs (32%) worden vaak genoemd als reden om geen airco te overwegen. Ook zetten veel mensen gewoon nog steeds liever simpelweg een raam open (37%). Daarnaast is 19% van de consumenten van mening dat een airco ongezond is.

Opvallend is dat vooral mannen in ons onderzoek aangeven interesse in airconditioning te hebben; 18% van de mannen geeft aan na te denken over de aanschaf van een airco, terwijl dit onder vrouwen slechts 7% is.

Ook interessant