Nieuwbouw

Afbouw Stedelijk Museum wordt nog duurder

Het afbouwen van het Stedelijk Museum wordt nog duurder. Dat is een gevolg van het feit dat bouwbedrijf Volker Wessels de opdracht wil overnemen van de oorspronkelijke aannemer, het inmiddels failliete Midreth. Volker Wessels rekent meer geld voor de afbouw, onder meer voor de afkoop van risico`s en voor prijsstijgingen.

Voor de gemeente Amsterdam gaat dit ten minste 5 miljoen euro extra kosten. Het gemeentebestuur geeft de voorkeur aan Volker Wessels als overnamekandidaat voor het project, maar het voorstel moet nog wel voorgelegd worden aan de gemeenteraad. Overigens is dit niet het enige scenario voor het Stedelijk Museum en de afbouw hiervan. Er zijn nog twee andere scenario`s om de afbouw te realiseren. Een van die scenario`s is dat de gemeente zelf de regie gaat voeren over de afbouw van het museum.

Dit plan heeft niet de voorkeur van de gemeente, omdat het nogal riskant zou zijn. Een andere optie is om een nieuwe Europese aanbesteding te doen. Dit zou echter weer tot enkele maanden vertraging leiden bovenop de reeds bestaande vertraging. Overigens is een overeenkomst met Volker Wessels ook nog afhankelijk van toestemming van de curatoren van Midreth.

Gebaseerd op: de Volkskrant

Ook interessant