Vastgoed

Accresco koopt douanegebouw Rotterdam

Accresco Vastgoed B.V. uit Rotterdam heeft het voormalige douanegebouw aan de Westzeedijk 387 te Rotterdam gekocht van het Rijksvastgoed en -ontwikkelingsbedrijf (RVOB). Samen met ontwikkelende bouwer Van Wijnen West B.V. uit Dordrecht en Architectenbureau Rutten van der Weijden b.v. uit Rotterdam zal Accresco dit door middel van een tender verworven kantoorgebouw tot huurwoningen ontwikkelen. Het gebouw wordt eigendom van enkele investeerders, samengebracht in een commanditaire vennootschap.

Rotterdam transformeert daarmee opnieuw een kantoor naar nieuw gebruik.

De 11.700m2 BVO van het gebouw krijgen een nieuw programma van 148 zelfstandige huurwoningen in 15 verschillende typen, variërend van ca. 40 m2 tot 65 m2 verhuurbaar vloeroppervlak.
Op de begane grond is ca. 1.000 m2 verhuurbaar oppervlak beschikbaar voor commerciële functies. De eerste stap in het ontwikkelingsproces is het wijzigen van het bestemmingsplan om het nieuwe gebruik mogelijk te maken. Door de gemeente Rotterdam is de medewerking hiervoor al in een vroeg stadium toegezegd.

Naar verwachting zal de daadwerkelijke bouw begin 2015 aanvangen en zullen de eerste woningen opgeleverd worden in de 2e helft van 2015.

Accresco is van mening dat wonen op deze plek aantrekkelijk kan zijn voor starters op de woningmarkt. Het pand ligt centraal gelegen en op loopafstand van de binnenstad, Het Park en het Lloydkwartier.

Accresco koopt douanegebouw Rotterdam

Ook interessant