Algemeen

Aanmelden voor Innovatie en Duurzaamheidsprijs Wonen 2015

Aanmelden voor Innovatie en Duurzaamheidsprijs Wonen 2015
Om bedrijven in de interieur- en afbouwbranche extra te stimuleren zich te onderscheiden op het gebied van innovatie in combinatie met duurzaamheid, is het Voorlichtingsburo Wonen in 2013 gestart met het uitreiken van de Nationale Innovatie- en Duurzaamheidsprijs Wonen. Om in aanmerking te komen voor deze prijs kunnen bedrijven zowel zichzelf als anderen voordragen. Een vakjury beoordeelt de aanmeldingen en nomineert daaruit drie bedrijven die hun duurzame bedrijf of product in de finale mogen presenteren aan branchegenoten, die vervolgens hun stem uitbrengen op het product/bedrijf dat in hun ogen de prijs verdiend.

Procedure

De aanmeldingen moeten uiterlijk 16 maart 2015 binnen zijn. Uit alle inzendingen kiest de jury dan in het voorjaar een drietal nominaties. De genomineerden krijgen in het najaar de kans om hun bedrijf of product tijdens een korte pitch in de kijker te spelen bij branchegenoten. De branche kan vervolgens (eenmalig) stemmen op de genomineerden. Het bedrijf met de meeste stemmen is de winnaar. De prijs wordt uitgereikt tijdens de najaarsvergadering van de Vereniging Comfortabel Wonen, waar het Voorlichtingsburo Wonen onderdeel van uit maakt.

2014: Groen Witgoed van Bosch

De Nationale Innovatie- en Duurzaamheidsprijs Wonen is dit jaar gewonnen door Bosch Huishoudapparaten met de bijzondere samenwerking die Bosch is aangegaan met woningbouwvereniging Eigen Haard en de organisatie Turntoo. Met het project Groen Witgoed van Bosch kunnen huurders van Eigen Haard een hypermoderne en duurzame koelkast huren voor een vaste lage prijs per maand, een bedrag dat zij ‘terugverdienen’ met hun lagere energierekening. Na afloop van de gebruiksperiode worden de apparaten teruggenomen en de grondstoffen hergebruikt voor nieuwe koelkasten waardoor er een circulaire of kringloopeconomie ontstaat.

2013: keukenbladenfabrikant Arte

Maatwerkleverancier van o.a. keukenbladen, Arte uit Helmond was in 2013 de winnaar van de eerste Nationale Innovatie- en Duurzaamheidsprijs Wonen. De prijs werd aan Arte toegekend vanwege de producten ArteEco en Modulus by Arte. ArteEco is een harde en slijtvaste composietsteen die voor 75% uit gerecyclede materialen, zoals steen, glas en porselein, bestaat. Dit materiaal wordt ook toegepast in de ontwikkeling van Modulus by Arte, systeemwanden waarmee in een zeer kort tijdsbestek een ruimte te renoveren is.

Ook interessant


Build for Life