Algemeen

Aangifte bedrijfsvoorheffing kan voortaan elektronisch

De werkgevers kunnen de bedrijfsvoorheffing voortaan volledig elektronisch aangeven. Dat is mogelijk via FinProf, een beveiligd aangiftekanaal van het federale ministerie van Financiën.
In ons land betalen ongeveer 330.000 werkgevers bedrijfsvoorheffing. Zij bezorgen de federale administratie jaarlijks 2.600.000 aangiftes en 30 miljard euro of de grootste belastinginkomst van de Belgische Staat.

Voortaan kunnen de werkgevers de aangifte van de bedrijfsvoorheffing volledig elektronisch afhandelen. Het federale ministerie van Financiën stelt daarvoor op het internet FinProf ter beschikking. Teneinde de elektronische aangifte te beveiligen, dient de aangever over een digitaal certificaat te beschikken. Dergelijke certificaten zijn te bekomen bij certificatieautoriteiten als GlobalSign, Isabel en E-Trust. Na de verzending van de aangifte bekomt de aangever van de bedrijfsvoorheffing een ontvangstbewijs.

Hoewel FinProf pas werd gelanceerd, is het aangiftekanaal al een tijdje in roulatie bij de sociale secretariaten. Eind januari waren al 111.786 aangiftes via FinProf afgehandeld. Het ministerie van Financiën verwacht dat tegen eind volgend jaar minstens 70 procent van het totaal aantal aangiftes via de nieuwe toepassing verloopt.
Build for Life