Nieuwbouw

AVL bouwt primeur: het eco-ready concept

Op 19 maart opent woningbouwer AVL uit Beringen een kijkwoning volgens een gloednieuw concept. Deze woning, die de naam ‘Skin’ meekreeg, verenigt energiezuinigheid met financiële haalbaarheid. Een unieke oplossing, omdat alle aansluitingen voor energiezuinige toepassingen voorzien worden, die de bouwer vervolgens op zijn eigen tempo kan implementeren.

Het is een veel voorkomend probleem vandaag: bouwers zijn best wel bereid energiezuinige technologie in huis te halen, maar daarvoor zijn in de bouwfase lang niet altijd genoeg centen voorhanden. Niets doen is ook geen optie, want dan komt er later kostelijk en onplezierig kap- en breekwerk aan te pas.

Doordacht anticiperen

En dus bedacht AVL een unieke oplossing: zorg dat alle voorzieningen getroffen zijn, en beslis in een later stadium welke toepassingen je installeert, wanneer het je uitkomt en op maat van je budget. “Uitstel, maar geen afstel”, legt directeur André Poelmans uit. “Bovendien zitten veel van de eco-technologieën nog in de experimentele fase. Met alle mogelijke voorzieningen en verbindingen al ‘in place’, kan je overgaan tot de uiteindelijke investering wanneer deze volledig op punt staan.”

‘Klaar voor de toekomst’

Het eco-ready™ concept focust op vier basispijlers die de woning klaar maken voor de toekomst. Dit is een vastgelegd en uitgekiend aanbod waarvan niet kan worden afgeweken: isolatie met aandacht voor koudebruggen; optimale ventilatie door middel van een warmtewisselaar die warmte recupereert en samen met verse lucht naar binnen haalt; vloerverwarming in combinatie met gascondensatieketel; aansluitingen voor warmtepomp, zonneboiler en fotovoltaïsche panelen.

Het openingsweekend vindt plaats op 20 en 21 maart. De woning is iedere zaterdag en zondag vrij te bezichtigen van 14-17u, of na afspraak: AVL Woningbouw, tel. 011/450.280, info@avlwoningbouw.be, Lochtemanweg 6, 3580 Beringen.