Algemeen

'A(R)MOR' bekroond met Henri van de Velde Label 2007

Modular Lighting Instruments, toonaangevend producent en verdeler van high-end architecturale designverlichting, wordt voor de tweede maal dit jaar bekroond voor haar baanbrekend en kwaliteitsvol productdesign. Na ‘Traffic’ op 100% Design Rotterdam, ontvangt Modular - als enige verlichtingsbedrijf - voor ‘A(r)mor’ het Henry van de Velde kwaliteitslabel.

A(r)mor is een ontwerp van Rotorgroup voor Modular Lighting Instruments en is één van de eyecatchers uit het Modular Green® assortiment, of het label waarin Modular Lighting Instruments het gamma buitenverlichting onderbrengt. Met haar robuuste en hoekige vormgeving straalt A(r)mor een bijzondere kracht uit, die doet denken aan de Stealth bommenwerpers. Het toestel wordt tevens gekenmerkt door een zekere subtiliteit, en dit door de minimale hoogte van het toestel. Hierdoor ontstaat de indruk dat het toestel als het ware over de grond scheert.

A(r)mor is verkrijgbaar in twee versies: enkel en dubbel. Bij de enkelvoudige A(r)mor wordt het licht in één richting geprojecteerd. De A(r)mor double projecteert het licht in beide richtingen. Een voorzetglas zorgt in beide versies voor een geaccentueerde lichtverspreiding. De voorziene lamptypes (QT12, G9, CDM-Tm en high power LED), het gepatenteerde DryLightSystemTM IP67 en de installeerbaarheid op zowel vertikale als horizontale oppervlakken, en zachte als harde ondergronden, maken de A(r)mor tot een toestel dat toegankelijk is voor zowel particuliere als projectgeoriënteerde opdrachten.

Als multidisciplinair kantoor ontwerpt Rotorgroup – de ontwerper van de A(r)mor – Corporate Identity’s: interieurconcepten, productontwikkeling, grafische ontwerpen, media-campagnes en websites. Hun uitdaging is niet alleen om met de ontwerpen een verhaal te creëren, maar om dat op de meest originele manier te doen. Corporate Stories dus, waar trends niet worden gevolgd maar worden gecreëerd, in een wereld vol ijsgekoelde iglo’s, onbestaande sprookjes, botanische tuinen, amorfe skichalets of vernieuwende productontwerpen.

De Henri van de Velde Labels zijn een initiatief van Design Vlaanderen, en worden door een speciaal hiertoe samengestelde vakjury uitgereikt aan producten die staan voor authenticiteit, drang naar vernieuwing, creativiteit, afwerking en meerwaarde van het product. Dat deze eigenschappen in Modular’s producten terug te vinden zijn was al langer bekend, maar wordt nu met de toekenning van het label expliciet bevestigd. Voor Modular betekent het tevens een beloning voor hun vernieuwende aanpak in de buitenverlichting.

De uitreiking van de Labels vindt plaats op 15 januari 2008, door mevrouw Patricia Ceysens, Minister van Economie, Ondernemen, Wetenschap, Innovatie en Buitenlandse Handel, en wordt gevolgd door een vernissage van de Henri van de Velde Labels en Awards. Aansluitend loopt nog van 16 januari tot en met 2 maart 2008 een tentoonstelling van de elf winnende producten in de Galerie van Design Vlaanderen.
Build for Life