AEGON wint verkiezing Trap van het Jaar

  NL   16 oktober 2009 Bron: eestairs
Op woensdag 14 oktober vond de prijsuitreiking plaats van de jaarlijkse verkiezing Trap van het Jaar. Na een nominatieronde van een onafhankelijke vakjury, maakte het publiek dit jaar voor het eerst de beslissende keuze. Met ruim 36 procent van de stemmen wint de glazen wenteltrap in het hoofdkantoor van AEGON in Den Haag deze spannende verkiezing. Organisator Cornelis van Vlastuin van EeStairs uit Barneveld overhandigde de Award aan de trotse ontwerper van de winnende trap, Hugues Houlmann van OTH architecten.

De brede vloeiende wenteltrap beschikt over unieke balustrades die helemaal van glas zijn. Om dit unieke hoogstandje te realiseren is gebruik gemaakt van balusterloos blank gelaagd gehard glas. Dit gebogen glas is stevig en blijft tegelijkertijd doorzichtig. De trap met een gepoedercoate stalen binnenboom en treden met natuursteen, is gemaakt uit één stuk. De Trap van het Jaar is door EeStairs ontwikkeld en ter plaatse gemonteerd. Het ontwerp komt van Ontwerpgroep Trude Hooykaas BV. Dit Amsterdamse architectenbureau kreeg van AEGON de opdracht om de begane grond van het pand aan het AEGONplein opnieuw in te richten.

Speciale award

De ontwerpers van de Trap van het Jaar zijn vereerd met de prijs. Houlmann: “Wij vinden het een hele eer om een prijs te ontvangen. Het is een bewijs dat wij geslaagd zijn in onze bedoeling. Een echte kroon op het werk.”

Trap van het Jaar

De verkiezing Trap van het Jaar is een groot succes. Organisator en Creatief Directeur van EeStairs, Cornelis van Vlastuin: “Alle zes genomineerde trappen zijn stuk voor stuk een bezienswaardigheid met een eigen unieke uitstraling. De kwaliteit van het design en materiaalgebruik is bij alle trappen fenomenaal. Toch heeft het publiek een terechte winnaar aangewezen. Dat dit een trap is waar ik zelf aan heb gewerkt, geeft deze Award een extra gouden randje.”

Jaarlijkse verkiezing

Dit jaar vindt de verkiezing Trap van het Jaar voor de negende keer plaats. Een vakjury bestaande uit onafhankelijke deskundigen nomineert zes trappen met een bijzondere allure. Vervolgens maakt het publiek de keuze voor de winnaar. De verkiezing Trap van het Jaar is een initiatief van EeStairs. Deze organisatie ontwerpt en realiseert wereldwijd trappen voor particulieren, bedrijven en instellingen.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo