Bedrijfsnieuws

ACO viert 75 jaar bestaan!

ACO viert 75 jaar bestaan!
Op 10 december 1946 richtte Jozef Severin Ahlman (1924-2006) ACO op op het terrein van de Carlshütte in Rendsburg (Duitsland). Dat laten we uiteraard niet zomaar aan ons voorbijgaan. Zo zal ACO - weliswaar met minder grote internationale toeters en bellen – 75 kaarsen uitblazen.

In de jaren ’60 begon de jongste zoon van het echtpaar Julius en Käte Ahlmann met constructie-elementen, ramen van beton en de eerste afwateringsgoten.

10 jaar later, jaren ‘ 70 ging ACO voor het eerst over de landsgrenzen met de ondertussen welbekende ACO-drains. Begin jaren ’80 droeg Severin Ahlmann geleidelijk de verantwoordelijkheid over aan zijn neef Hans-Julius Ahlmann, die sindsdien groei, diversificatie en internationalisering met succes heeft vormgegeven.

Het familiebedrijf ACO groeit momenteel toe naar de volgende generatie: het heden en de toekomst van de ACO Group worden op dit moment vertegenwoordigd door Hans-Julius Ahlmann en zijn zoon Iver, die in 2012 officieel is toegetreden tot de directie van ACO Ahlmann SE & Co. KG (voorheen ACO Severin Ahlmann GmbH & Co. KG) als managing partner. Iver Ahlmann neemt ondernemersverantwoordelijkheid en draagt zorg voor de identiteit van ACO als familiebedrijf in de toekomst.

Enkele cijfers :
  • + 5400 medewerkers in 44 landen
  • 35 productiecentra in 18 landen
  • ACO België is gestart in 1991

Ook interessant


Build for Life